До юни в страната трябва да бъдат назначени нови 134 надзиратели

Заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов
Снимка: Стоян Радев

До средата на тази година трябва да бъдат назначени нови 134 надзиратели в затворите в България. Това съобщи в Сливен заместник-министъра на правосъдието професор Николай Проданов. В Сливен той откри първия по рода си Национален фолклорен фестивал на самодейни състави на служителите, работещи в системата на изпълнение на наказанията.

Общо отпуснатите щатни бройки за Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ и Главна дирекция „Охрана“ са 200. В момента според заместник-министър Проданов върви процес на разпределяне на щатните бройки по звена в дирекциите:

"Ще започнат конкурси, може би в началото на другия месец, и се надявам, че до средата на годината тези конкурси ще минат и ще бъдат назначени реално тези нови 134 служители".

Заместник-министър Проданов коментира още, че в края на миналата година са закрити четири ареста и едно затворническо общежитие, а близо 80 надзиратели са били пренасочени там, където има остра нужда от хора. Той каза още, че продължават ремонтите за подобряване битовите условия в следствените арести и местата за лишаване от свобода:

"Има предвидени средства и по Норвежкия финансов механизъм и бюджетни средства, които в рамките на годината ще бъдат оползотворени по, надявам се, най-добрия възможен начин".

ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33