Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Десподов е най-добрият спортист на ОСК ЦСКА за 2018

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Футболистът Кирил Десподов спечели наградата за спортист номер 1 на ОСК ЦСКА за 2018 година.

Нападателят не присъства на церемонията в Централния военен клуб, защото е в Италия, където подписа договор с елитния Каляри. Наградата от негово име наградата получи изпълнителния директор на футболния клуб Пламен Марков.

Подгласник на Десподов стана Ивайло Иванов, който през 2018 спечели медали от силни турнири по джудо.

"Благодаря, че за поредна година оценявате труда ми. Горд съм, че съм сред такива големи шампиони и пожелавам на всички спортисти в тази зала да доближат и дори да надминат успехите ви", каза Ивайло Иванов.

Състезател номер 1 при жените е Габриела Димитрова (джудо), носителка на сребърен и бронзов медал от Европейските купи за девойки.

Треньор номер 1 на годината стана Мария Янчева (джудо).

За отбор на годината беше избран футболен клуб ЦСКА, а наградата получи почетният президент на клуба Димитър Пенев. Подгласник на отбора на годината е волейболен клуб ЦСКА.

За най-успешна школа на клуба за 2018 година беше избрана волейболната школа на ЦСКА.

Специален приз имаше за волейболния отбор на ЦСКА, който през 1969 година спечели Купата на европейските шампиони (КЕШ). През 2019 година се навършват 50 години от тази титла.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Шампиони посрещнаха кандидат-студентите на НСА в Деня на отворените врати

Едни от най-емблематичните имена в българския спорт - Тереза Маринова, Йоана Илиева и Мария Оряшкова посрещнаха ученици и кандидат-студенти в Деня на отворените врати организиран от Национална спортна академия "Васил Левски".  Над 350 младежи и девойки  имаха възможността да научат лично от шампионите повече информация  за специалностите и начините на..

публикувано на 29.03.24 в 15:30

Цанко Цанков тренира на прочутия плаж Менли

Единственият български плувец с два успешни маратона в открити води от най-трудните в света - Ocean 7Цанко Цанков направи едночасова тренировка в океана тази сутрин. В района на прочутия плаж Менли, близо до Сидни, Цанков проведе първото си занимание преди заминаването в Нова Зеландия, където през следващата седмица му предстои нов плувен маратон от..

публикувано на 29.03.24 в 14:06
Барселона крачи към нов трофей в Шампионската лига

Барселона крачи към нов трофей в Шампионската лига

Айтана Бонмати поведе Барселона и помогна на женския тим на клуба да се класира за своя шести полуфинал в Шампионската лига по футбол при дамите. Миналогодишният победител в дамския вариант на най-комерсиалното състезание Барселона победи с 3:1 Бран (Берген, Норвегия) и с общ резултат 5:2 е в топ 4, където ще срещне Челси. Бонмати, която е..

публикувано на 29.03.24 в 07:27
Теодор Теодоридис от УЕФА

ФИФА и УЕФА питат Испания за разследвания на корупция

Световната федерация по футбол (ФИФА) и Европейската централа (УЕФА) изпратиха официално писмо до Испанската структура (РФЕФ) с искане за подробна информация след арестите, извършени миналата седмица като част от антикорупционно разследване в страната. Генералният секретар на ФИФА Матиас Графстрьом и генералният секретар на УЕФА Теодор..

публикувано на 29.03.24 в 06:55

Новият треньор на Балкан дебютира с успех

Балкан не даде шанс на ЦСКА след 86:59 в отложена среща от 23-ия кръг, изиграна в „Арена Ботевград“. Мачът предложи известна доза интрига през първото полувреме, но в хода на второто „зелените“ увеличиха значително оборотите и нанесоха четвърто поредно поражение на „армейците“ в Първата шестица от шампионата. По този начин ботевградският тим ознаменува..

публикувано на 28.03.24 в 20:41
Наставникът на Дея спорт Франческо Кадеду..

Дея спорт е полуфиналист

Отборът на Дея спорт (Бургас), който спечели първото място в редовния сезон, успя да се класира за полуфиналните плейофи в мъжкото волейболно първенство. Момчетата на Франческо Кадеду победиха у дома Черно море (Варна) с 3:0 (25:11, 25:19, 25:17) в третия решаващ мач от 1/4-финала помежду им, игран тази вечер в зала "Младост". Така Дея спорт спечели..

публикувано на 28.03.24 в 20:23
Златомир Загорчич

Славия остава без двама титуляри за мача с Левски

Старши треньорът на Славия Златомир Загорчич определи група от 20 футболисти за дербито с Левски на стадион "Георги Аспарухов", което ще се играе на 29 март (петък). Поради контузии за двубоя отпаднаха капитанът на "белите" Галин Иванов и крилото Денислав Александров. Мачът от 26-ия кръг на Първа лига е с начален час 19:00. Групата на "белите":..

публикувано на 28.03.24 в 19:19