Над 30 свидетели са разпитани във връзка с верижната катастрофа на АМ „Струма“

Над 30 свидетели са разпитани от екипа на Националната следствена служба във връзка с верижната катастрофа на автомагистрала „Струма“. Десетима от ранените остават в болница, четирима вече са изписани.

Множество веществени доказателства са иззети от местопроизшествието, съобщи говорителят на националното следствие Мария Павлова, която ръководеше работата на място.

На 14 моторни превозни средства в момента се прави оглед. Назначена е и съдебно-техническа експертиза на тахографската шайба и карта на камиона, който премаза 54-годишния мъж, който на пътното платно сигнализирал с фенерче за катастрофата и по този начин успял да предотврати много по-тежки последствия.

Една от задачите на следователите е да се установи скоростта на първите автомобили, предизвикали верижната серия от удари.

По последна информация на специалистите, работили на място, в катастрофата са констатирани 29 автомобила, като освен камиони, микробуси и леки коли, е имало и два автобуса.

Сред разпитаните до момента са очевидци, участници в катастрофата, както и някои от пострадалите, чието състояние позволява да дадат показания. 

ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33