26-годишният Махмуд спечели „Санремо“

Победителят на „Санремо“ Махмуд (26 г.) е роден в Милано, баща му е египтянин, а майка му е от Сардиния.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Младият изпълнител с имигрантски произход спечели 69-ото издание на фестивала на италианската песен „Санремо” с песента „Пари”.

За втора поредна година след натурализирания албанец Ермал Мета , който в дует с Фабрицио Моро триумфира на миналия „Санремо”, фестивалът бе спечелен от изпълнител от имигрантски произход. Това е роденият в Милано Алесандро Махмуд , чийто баща е египтянин , а майка му е от остров Сардиния.

Много оригинален като певец, 26-годишният Махмуд най-напред спечели предварително проведения „Санремо” за млади изпълнители и сега триумфира като победител на официалното издание на конкурса.

Песента му Soldi (Пари) е многозначителна като текст и оригинална като интерпретация представяща лични преживявания в семейството му и взаимоотношения с баща му. С тази песен той ще представи Италия на фестивала на Евровизията през май.

На тазгодишния „Санремо” голяма част от песните изразяваха лични преживявания на изпълнителите ,като Симоне Кристики с Abbi cura di me (Грижи се за мен), отличен за най-добра интерпретация.

Наградата на критиката и за текст получи Даниеле Силвестри за Argentovivo в смисъл на енергичен младеж, неразбран от обществото.