Президентът на САЩ е в Ел Пасо, за да защити нуждата от стена по границата с Мексико

Американският президент Доналд Тръмп ще защити за пореден път нуждата от изграждане на стена по границата с Мексико. По време на митинг тази вечер в Ел Пасо, щата Тексас.

Това ще е първият митинг на президента Тръмп от ноември насам, който ще се случи в началото на ключова седмица за правителството - демократи и републиканци търсят компромис, за да избегнат още едно спиране във финансирането на федералните служби като имиграционната политика, в това число изграждането на стена, е в центъра на споровете.

Избирането на място за днешния митинг не е случайно. По-рано президентът заяви, че именно изграждането на бариера по границата е спряло престъпността в Ел Пасо, но според някои жители градът е бил спокоен и преди съществуването на заграждение.

Изявата на Тръмп ще бъде съпроводена от протест, в който ще се включи Бето О’ Роурк - един от потенциалните кандидати за президент на демократите.

Междувременно във Вашингтон преговорите между законодателите за предотвратяване на още едно прекъсване в работата на правителството са в застой. Според запознати освен въпросът за финансиране на стена проблематичен елемент е и предложение на демократите за лимит на арестите на нелегални имигранти във вътрешността на страната.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Ким Чен-ун

Ким Чен-ун ще посети Русия за среща с Путин

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун ще посети Русия в края на април за първата си среща с президента Владимир Путин, обяви днес Москва, предаде АФП. „По покана на Владимир Путин Ким Чен-ун ще посети Русия във втората половина на април“, се посочва в съобщение на сайта на Кремъл. Новината идва, след като КНДР обяви, че е тествала ново..

обновено на 18.04.19 в 18:21