БСП отново се съмнява във възможностите на "Автомагистрали" да построи АМ "Хемус"

Снимка: БГНЕС

БСП отново настоя, че държавната фирма „Автомагистрали“, на която правителството предостави 1,35 млрд. лева за строителството на магистрала „Хемус“, няма техническа възможност да я построи.

Фирмата ще работи само с подизпълнители, с което според левицата се цели заобикаляне на Закона за обществените поръчки.

Заместник-председателят на БСП Кирил Добрев представи схемата, по която се заобикалят обществените поръчки - различни фирми сключват споразумения за различни дейности с държавната фирма „Автомагистрали“:

„Рамков договор за изпълнение на отделни видове дейности. Доставка на строителни материали, наем на техника. Ами, че това е всичко. Хоп, един устък! Продължавам. Доставка на строителни материали, наем на техника. Прас, още един участък! Значи имаме техника, имаме материали, имаме договор за изпълнение. Ми, че това е всичко. Какво всъщност ще прави „Автомагистрали“? Просто ще следи един процес, който ще се извършва“.

Депутатът Георги Свиленски допълни:

„Направете си изводите - към 20 декември, когато е сключен договорът, каква е била готовността на държавната фирма „Автомагистрали“ да построи този мащабен проект и то, стартирайки още март месец, а не след няколко години. Нашите притеснения се оказаха абсолютно верни“.

Свързани новини

 Георги Свиленски, БСП

От БСП отново поискаха договорите за магистрала "Хемус"

От БСП заявиха, че вече осми ден министърът на регионалното развитие Петя Аврамова и АПИ не реагират на искането на парламентарната група да бъдат предоставени договорът между „Автомагистрали“ и АПИ във връзка с изграждане на автомагистрала „Хемус“ и..

публикувано на 23.01.19 в 09:52
ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия...

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите..

публикувано на 17.04.19 в 17:33