Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Симеонов ще подкрепи стратегията за ромската интеграция, но след редица поправки

Валери Симеонов
Снимка: БТА


Стратегията на вицепремиера Красимир Каракачанов за интеграция на ромите стана повод за поредни коментари от политическите сили в парламента, още повече, след като Каракачанов обвърза оставането си във властта с приемането на предложената от него стратегия.
Опозицията в лицето на БСП и "Воля" не повярва на добрите му намерения, а коалиционните му партньори дадоха положителна заявка, но след редица корекции в стратегията.

Съпредседателят в коалицията "Обединени патриоти" и лидер на НФСБ Валери Симеонов заяви, че ще подкрепи стратегията за ромската интеграция, но след редица поправки:

"Трябва да се доизкусури, казано на български, но по принцип основните предложения съвпадат изцяло с предложенията на нашата програма, така че ще подкрепим една такава стратегия, сериозно подобрена и коригирана".

Още гледни точки по темата чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Цветанов: ГЕРБ няма да подкрепи промени в ЦИК преди евровота

ГЕРБ категорично няма да подкрепи промяна на състава на ЦИК преди евроизборите, заяви пред журналисти председателят на групата в парламента Цветан Цветанов. Във връзка с ултиматума на вицепремиера Красимир Каракачанов, който обвърза приемането на..

публикувано на 13.02.19 в 13:28
ВИЖТЕ ОЩЕ

Сенатът одобри законопроектите в подкрепа на Украйна, Израел и Тайван

Законопроектите в подкрепа на Украйна, Израел и Тайван преодоляха с лекота процедурните пречки в Сената на Съединените щати. Текстовете, които предвиждат общо 95 милиарда долара за оръжейни доставки и финансова помощ за американските съюзници,..

публикувано на 23.04.24 в 21:48

Александър Йорданов от ЕНП настоя комплексът "Камчия" да бъде конфискуван

Евродепутатът от ЕНП Александър Йорданов настоя да бъде конфискуван комплексът "Камчия" по време на дебат в Европарламента, посветен на използването на руските активи за възстановяването на Украйна. "В България, на брега на прекрасното Черно море,..

публикувано на 23.04.24 в 21:17

И Марин Димитров ще чака в ареста делото за ОПГ с Банкова и Живко Коцев

Софийският градски съд задържа под стража хасковския бизнесмен Марин Димитров. Заедно със сина му Стефан, бившата шефка на Митниците Петя Банкова и бившия главен секретар на МВР Живко Коцев, той е обвинен за участие в организирана престъпна група за..

публикувано на 23.04.24 в 20:21
Стопкадър /

Пуснаха журналиста Димитър Стоянов под гаранция от 5000 лева

Журналистът Димитър Стоянов е освободен срещу гаранция от 5 000 лева. Това съобщиха от Софийската районна прокуратура.  43-годишният Стоянов е с повдигнаото обвинение за хулиганство и закана с убийство.   Той беше задържан и отведен в Пето РПУ в..

публикувано на 23.04.24 в 19:54

Държавният департамент на САЩ: България продължава има проблем с опазването на човешките права

България продължава да страда от сериозни проблеми с опазването на човешките права, констатира в доклада си за миналата година Държавният департамент на Съединените щати. Според авторите на доклада са налице достоверни сведения за мъчения и..

публикувано на 23.04.24 в 19:46
Снимката е илюстративна - противопожарен хеликоптер потушава горски пожар в Гърция.

Голям горски пожар на о. Крит до военноморската база на НАТО

Голям горски пожар гори до военноморската база на НАТО - Суда на остров Крит. Евакуираха училища и военната болница. Максимални усилия полагат пожарникари и военни части за овладяване на пожара до военноморската база. По нареждане на Гражданска..

публикувано на 23.04.24 в 19:36

Комисия в НС прие промените в Закона за висшето образование

Парламентарната ресорна комисия прие промените в Закона за висшето образование, които ще позволят на хората с предоставена временна закрила у нас да продължат образованието си във висши училища. Според промените, те ще кандидатстват и учат при..

публикувано на 23.04.24 в 19:33