Над 40 пътни знаци са били "застреляни" в Дупница през 2018-а

Започна подмяната на „застреляните“ пътни знаци в Дупница.
Снимка: Кирил Фалин

Над 40 са напълно унищожените пътни знаци през 2018 година по улиците и кръстовищата на Дупница, като голяма част от тях са увредени заедно с носещите тръби, съобщиха от общината. Загубите по възстановеното им са значителни - един пътен знак струва с монтирането над 300 лева.

Ще бъдат подменени "застреляните", както ги наричат в администрацията,  пътни огледала, унищожени от злосторници, които се упражняват в стрелба по тях с въздушни пушки, като ще бъдат поставени нови такива на кръстовища за улеснения на водачите.
„Огледалата, които са застреляни, струват между 90 и 150 лева – зависи от диаметъра,“, уточни говорителят на  общината Христо Апостолов.

Стълбовете за знаците пък се крадат за скелета за асми по дворовете. Все пак общината отчита спад в повреждането и унищожението на пътни значи за тази година. Намалели са кражбите по периферията на града и по пътищата към селата.
„Предната година бяха повече, тъй като по пътя за Баланово – бяха изрязали около 16 стълба“, добави Апостолов.

ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33