Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мая Манолова: Има опити делото срещу „Топлофикация“ да бъде протакано

Мая Манолова
Снимка: БГНЕС



След днешното заседание по делото срещу отказа на „Топлофикация“ да предостави данни на омбудсмана Мая Манолова заяви, че е имало опити производството да бъде протакано.

„В сряда поискаха срок адвокатът на изпълнителния директор да представи допълнителни съображения защо не са длъжни да информират гражданите за исканите от мен факти“, каза тя.

Юристите на „Топлофикация“ не коментираха темата. Междувременно стана ясно, че управата на столичното парно е отказала исканата от омбудсмана информация, защото Манолова не била посочила второто си име, както и адрес за отговор: „Доказателство, че той е известен на ръководството на „Топлофикация“, е и отказът, който получихме на този адрес. Така че, когато става дума за отказ, адресът е ясен. Когато става дума за положителен отговор, адресът става неизвестен“.

Според информация на Манолова само през 2015 година от "Топлофикация-София" са събрали 15 милиона лева за юрисконсултски възнаграждения чрез започнати дела срещу 21 000 столичани.

Съдебният спор между Манолова и Софийската топлофикация продължава трета година. Ръководството на дружеството отказва да предостави информация за какво са похарчени събраните през 2015 г. юрисконсултски възнаграждения.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Мая Манолова

Омбудсманът Мая Манолова ще се яви на заседание по делото срещу „Топлофикация“

Омбудсманът Мая Манолова ще се яви на заседание в Административния съд София-град по делото, което е отложено от 4 февруари. То се води по жалбата на обществения защитник срещу решение на изпълнителния директор на „Топлофикация София“ , с което е..

публикувано на 18.02.19 в 08:41
ВИЖТЕ ОЩЕ
Нургюл Салимова с треньора си Живко Жеков.

Живко Жеков: Турнирът на претендентките е само началото на кариерата на Нургюл Салимова

Шахматистката Нургюл Салимова заминава на 1 април за участие в Турнира на претендентките в Торонто, Канада. Тя е най-младата сред осемте, които ще определят след 14 кръга двубои при разменен цвят на фигурите съперничката на световната шампионка Дзю..

обновено на 28.03.24 в 12:08
Фолкер Тюрк

Фолкер Тюрк: Гладът в Газа може да е военно престъпление

Най-високопоставеният служител на ООН по правата на човека - Фолкер Тюрк, каза в интервю за Би Би Си, че Израел носи значителна вина за хуманитарната криза в Газа и че може да се каже, че Израел използва глада като оръжие за война в Газа. В..

публикувано на 28.03.24 в 12:06

Кирил Петков отхвърли идеята на Борисов за общи министри в служебен кабинет

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков отхвърли идеята на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за разговори за общи министри в служебен кабинет. "Това, което аз чух днес, е отделни откъси от разкази по време на преговори. Истината е,..

публикувано на 28.03.24 в 12:00

На второ четене: МВР ще охранява центровете за бежанци

МВР ще охранява териториалните поделения на Държавната агенция за бежанците и центровете за настаняване. Това реши парламентът, след като прие на второ четене промени в Закона за МВР. Повод за измененията станаха зачестилите сблъсъци между..

публикувано на 28.03.24 в 12:00

Борисов към Радев: Не назначавайте за служебен премиер Росен Желязков или Димитър Главчев

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов помоли президента Румен Радев да не избира за служебен премиер председателят на парламента Росен Желязков или Димитър Главчев.  "Аз г-н Главчев не съм го виждал може би от 7-8-10 години, а към г-н Желязков ще впрегна..

публикувано на 28.03.24 в 11:49

Украйна е свалила почти всички дронове, с които Русия е атакувала през нощта

Украинските сили са свалили 26 от 28 дрона, с които Русия е атакувала през изминалата нощ Източна, Южна и Югоизточна Украйна. Няма данни за нови жертви, но има ранени и поразени жилищни сгради и обекти от енергийната инфраструктура...

публикувано на 28.03.24 в 11:42

С 13% поскъпват парното и топлата вода в Пловдив от юли

От 1 юли парното и топлата вода в Пловдив трябва да поскъпнат с 13% според моментните разчети на EVN, които притежават Топлофикацията в града. В следващите три месеца прогнозата може да се промени, но ако ситуацията се запази, през предстоящия..

публикувано на 28.03.24 в 11:41