Жени Монева: Радиото е голяма магия с невероятна притегателна способност

Музикалният редактор и водещ Жени Монева
Снимка: Иван Русланов

Хората, които са големи звезди, са изключително достъпни и много естествени, обясни в интервю за предаването ни "Хоризонт за вас" музикалният редактор Жени Монева, която е водещ на предаванията „Евробокс“ и „Бъди какъвто си“,  а също и част от екипа на класацията „БНР Топ 20“.

Забелязала е, че винаги отговарят с много голям ентусиазъм, въпреки че тези въпроси със сигурност са им задавани многократно то различни журналисти в различни страни, но те са изключително търпеливи и са много земни. "И много естествени - това е признакът, че си голяма звезда“, добави Монева, която сподели, че винаги много се вълнува, когато интервюира певицата Лили Иванова. 
„Това наистина е преживяване - тя винаги е много подготвена, знае как да отговори на въпросите си по възможно най-добрият начин. Наблюдавала съм я по време на фестивали, като дори си спомням колко естествена е в поведението си, когато е извън сцената и как е готова да помага“. 

„Радиото е голяма магия с невероятна притегателна способност“, подчерта музикалният редактор и разказа как още като дете е попаднала в него. 
„Тогава усетих влиянието на тази магия. Съвсем случайно имаше конкурс за детски радиотеатър и мен ме заведоха. Бях на 9 години и попаднах в една толкова непозната за мен атмосфера, тъй като за първи път влизах в студио. Нямах представа какво е - гледах през стъклото в кабината, много хора се бяха събрали, а от време на време някакви гласове ми подаваха команди - явно тонрежисьорът. Шокът беше невероятен, а пред мен имаше една книга, от която трябваше да прочета текст“, спомня си Монева.
Въпреки че не успява да завърши текста си, тя била избрана да продължи в конкурса заради заложбите си. 
„По това време вече пеех и в хор „Бодра смяна“, имах и частни уроци по пиано - бях много ангажирана, но за късмет обучението в Детския радиотеатър беше в неделя.“
Жени Монева е имала късмета да работи „с много големи български актьори, участвайки в различни детски предавания и постановки“. 

„Много се колебаех какво точно да следвам, защото се разкъсвах между обичта ми към музиката и към журналистиката. И така се случи, че завърших Консерваторията, защото ме приеха, а после винаги съм си мислела, че ще бъде много хубаво да работя в радиото. И наистина, тази моя мечта се сбъдна, съчетавайки моята музикална подготовка с обичта ми към журналистиката“, добави водещата. 

Подробности, както и кои са най-вълнуващите и звездни срещи за Жени Монева -  можете да чуете в звуковия файл.
ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33