Георги Марков към Борисов: Да оставим БСП и да ходим на мач с Орбан

Георги Марков, депутат от ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Депутатът от ГЕРБ Георги Марков посъветва премиера Бойко Борисов да си вземе заслужена почивка.

„Бих му казал: „Я си почивай. Остави ги БСП да си внасят машини и да правят машини като аборигените“. А той да си стои в Банкя и да си почива“, каза той. И добави: „А като му стане скучно, защото е възможно, в Будапеща живея между остров Маргит и парламента – взимам го, ще си ходим с (премиера на Унгария – б.р.) Орбан на мач…“

„Те БСП да си правят кворум и да управляват. То благодарност няма“, посочи Георги Марков и каза, че Борисов е „направил чудеса“, тъй като 4 пъти е спечелил избори. „Само Виктор (Орбан) има толкова, и (Ангела) Меркел“.

Тома Биков от ГЕРБ поясни, че Георги Марков изразява лично мнение и не вижда политически причини за подобен ход.

„Моето впечатление е, че той по-скоро го казва като приятелски съвет към свой приятел, който има много сериозни ангажименти и отговорности… Няма такова политическо решение изобщо и не виждам изобщо причина за подобно поведение, политическа причина“, каза Тома Биков.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33