Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лавров: Запазваме си правото да разполагаме ракети в различни части на света

Сергей Лавров
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че страната му си запазва правото да разполага ракети, забранени от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег, от който Съединените щати се оттеглиха, предаде Асошиейтед прес.

Според Лавров решението на Вашингтон дава на Москва свободата да започне да монтира свои ракетни установки в различни части на света.

„Както каза и президентът Путин, ако Съединените щати се оттеглят от договора, те ще могат да разполагат ракетите, забранени от него, в една или друга част на света. Ако някъде се появят ракети американско производство, ние си запазваме правото да направим същото, така че в този район да има и наши ракети“, каза руският външен министър в Абу Даби.

Там Лавров коментира и американските санкции срещу поддръжниците на правителството на венецуелския президент Николас Мадуро. Той ги определи като „неправомерни“ и изрази надежда, че примерът на Съединените щати „няма да се окаже заразителен за когото и да било“.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Селда Ахмедова

Дамите в армията: Изложба по повод 20-тата годишнината от членството ни в НАТО

До края на месеца в градинката на "Кристал" в София стои изложба на снимки. Ако минавате през тази градинка – загледайте се в по-нежната част на армията. Дамите в армията. Изложбата е по повод 20-тата годишнина от членството ни в НАТО . Но отбелязва и 75- тата, откакто има дами в армията . Дамите в армията са по-лесни за снимане,..

публикувано на 24.04.24 в 17:25

За хората и пчелите – скандално изказване на общинар от Горна Оряховица

Скандално изказване на общински съветник в Горна Оряховица: „Майната им на хората – да мрат“ от последното заседание на местния парламент породи широко обществено недоволство. Изказването е запечатано от камерите и микрофоните в залата на Общинския съвет в Горна Оряховица. На мартенското заседание трима общински съветници коментират..

публикувано на 24.04.24 в 17:24
Сградата в Солинген, в която загина българско семейство.

Президентът на Германия: Причинителите на пожара в Солинген ще получат необходимите наказания

Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер каза, че извършителите на умишления пожар, при който загина четиричленно семейство от България, ще получат необходимите наказания. Четирима български граждани са загинали в пожар в Западна Германия Палеж най-вероятно е предизвикал пожара, в който загина българско семейство в Германия..

публикувано на 24.04.24 в 17:20
Ивайло Диманов

"Амфибрахий в До мажор" - новата книга на Ивайло Диманов

За всички, които се чувстват самотни в лабиринта на отчуждението и търсят своето място и смисъл, сред хора и улици, е поканата ни за среща с поетичния свят на Ивайло Диманов . В "Нощен хоризонт" с музика и стих съпреживяваме новите стихотворения на поета в досег с любовта, раздялата и търсенето на щастието. Най-новата му стихосбирка..

публикувано на 24.04.24 в 17:13

Сунак похвали подкрепата на Германия за Украйна

Британският министър-председател Риши Сунак похвали подкрепата на Германия за Украйна по време на посещението си в Берлин. Той посочи, че предстоящото предоставяне на противовъздушна система Patriot е от огромно значение за Киев. "Не можете да пренебрегнете факта, че Германия е най-важният поддръжник на Украйна наред с Обединеното..

публикувано на 24.04.24 в 17:03
Министърът на туризма Евтим Милошев

Комисията по туризъм прие промени, улесняващи наемането на работници от трети страни

Парламентарната комисия по туризъм прие на първо четене Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за чужденците в Република България, с който се улеснява процеса по наемане на работници от трети страни, за което настоява туристическия сектор.  Вносители на законопроекта са Маноил Манев и Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС. Предложените..

публикувано на 24.04.24 в 16:58
Унищожена при израелски въздушен удар къща в бежански лагер в Рафах, 27 февруари 2024 г.

Израелската армия е завършила подготовката си за сухопътна офанзива в Рафах

Израелската армия е завършила подготовката си за сухопътна офанзива в град Рафах и ще я започне веднага щом операцията бъде одобрена от правителството, съобщи Ройтерс, като се позова на източник от израелските сили за сигурност. Говорител на правителството подчерта, че операцията ще се извършва с особено внимание към предпазване на цивилното..

публикувано на 24.04.24 в 16:57