Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заместник-кметът на Хасково живее в общинско жилище за социално слаби

По заповед на кмета Милена Янузова трябва да напусне жилището

| обновено на 15.03.19 в 15:32
Сградата на Община Хасково
Снимка: haskovo.bg

Заместник-кметът на Хасково Милена Янузова трябва да напусне общинското жилище за социално слаби, където живее, без да отговаря на условията за ползването му. Това гласи заповед на кмета на общината Добри Беливанов, издадена днес. Самата Янузова твърди, че не е знаела какво жилище ѝ е дадено:

"Аз мислех, че съм във ведомствено жилище. Ако нямах друга опция, в смисъл, ако нямаше общинско жилище, щях да си наема квартирата. Ако има опция, защо не. Между другото, жилището е много хубаво. Тя информацията е публична – 70 лв., аз съм склонна да плащам много повече", заяви пред БНР Янузова.

След разследване на кореспондента на БНР Дора Атанасова кметът на Хасково Добри Беливанов назначи проверка на всички общински жилища, а прокуратурата проверява случай на продаден общински апартамент с подправени документи и подписи. 

Общината разполага с 495 жилища. За социално слаби те са 105, а за тях чакат стотици жители на града, които отговарят на критериите за ползването им.

Скандалът започна преди дни, когато Bърховната административна прокуратура откри нарушения в Наредбата за продажба и наемане на общински жилища в страната.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Кметът на Хасково Добри Беливанов разпореди днес проверка на всичките 495 общински жилища.

Набъбва списъкът с нарушения с общински жилища в Хасково

Вместо социално слаби и хора със здравословни проблеми в общински жилища са били настанявани кметове, зам.- кметове и кметски наместници, констатира проверка на Върховната административна прокуратура. А проверка на „Хоризонт“ в Хасково установи,..

публикувано на 15.03.19 в 17:52
ВИЖТЕ ОЩЕ

Евродепутатката Ева-Мария Костова: Отново избори, ставаме партньор, на който не може да се разчита

Днес завършва последната парламентарна сесия на Европейския парламент (ЕП) преди изборите за подновяване на състава му през юни. На последната пленарна сесия в Страсбург испанската евродепутатка с български произход Ева-Мария Костова коментира..

публикувано на 25.04.24 в 07:46

Синдикати се вдигат на протест за отлагането на либерализацията на тока

КТ "Подкрепа" и КНСБ и техните федерации организират Национален протестен митинг за отлагане на либерализацията на пазара на електрическа енергия и в защита на работещите в енергетиката и въгледобива. Протестът ще се проведе от 10:30 ч пред сградите..

публикувано на 25.04.24 в 07:42

Бюджетната комисия гласува забрана на хазартна реклама в медиите

Забраната за реклами на хазартни игри в медиите ще бъде разгледана на първо четене в парламентарната комисия по бюджет и финанси. Промяната бе представена вчера от ГЕРБ-СДС и ДПС, въпреки че 49-то Народно събрание скоро ще прекрати заседанията си..

публикувано на 25.04.24 в 07:37

ЦИК регистрира от днес независими депутати от ИК за евроизборите

От днес Централната избирателна комисия ще приема документи за регистрация на Инициативни комитети (ИК) за издигане на независими кандидати за участие в изборите за членове на Европейския парламент. Също от днес започва и регистрацията на..

публикувано на 25.04.24 в 07:32

Депутатите гласуват окончателно отлагането на либерализацията на пазара на тока

В един от последните работни дни на 49-ия парламент се очаква в дневния ред да бъде поискано включване на предложение за предсрочно освобождаване на председателя на НС Росен Желязков. Депутатите решават окончателно и дали да отложат с една..

публикувано на 25.04.24 в 07:27

Планова техническа профилактика

На 25 април  от 9 до 17 часа   ще бъде извършена планова техническа профилактика на предавателите на ултракъси вълни ДУПНИЦА 4 на честота 104.1 MHz и МАЛКО ТЪРНОВО 4 на честота 90.2  MHz, излъчващи програма „Хоризонт“. Възможни са прекъсвания на..

публикувано на 25.04.24 в 06:00

Пратеникът на ООН по Кипърския въпрос започва серия от ключови срещи за възобновяване на диалога

С обиколка в три европейски столици на пратеника на генералния секретар на ООН по Кипърския въпрос от днес започва третият, критичен етап в усилията на международната организация за възобновяване на преговорите между двете кипърски общности. Личният..

публикувано на 25.04.24 в 04:11