Протест в София срещу презастрояването на Черноморието

Снимка: архив

Стотина души шестваха от площад Народно събрание до Борисовата градина в протест срещу презастрояването на Черноморското крайбрежие.

С възгласи „Искаме природа, не искаме бетон!“ – с тези възгласи протестиращите блокираха за кратко кръстовището при Орлов мост. Те призоваха строежите върху дивите плажове да бъдат забранени, а всички устройствени планове и разрешителни за строеж, които застрашават биоразнообразието да бъдат анулирано.

„Трябва да се направи нещо, за да се защити природата. Хората, от които зависи застрояването работят в полза на бизнес интересите“, заяви един от протестиращите.

„Българинът все повече и повече се отвращава от родното Черноморие и презастрояването и това личи по потоците коли, които се отправят към гръцките плажове“, заяви една от недоволните.

Протестиращите са заявили, че подобни прояви ще продължат. 


Свързани новини

Грета Тунберг на протест с искане за мерки срещу климатичните промени.

Ученици в над 100 страни излязоха на стачка в защита на климата

От Южния Пасифик почти до Северния полярен кръг, ученици от цял свят излязоха днес на стачка в защита на климата, предаде АП, цитирана от БТА. Мобилизацията стана основно през социалните мрежи и днес десетки хиляди ученици от целия свят пропуснаха..

публикувано на 15.03.19 в 19:04
ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия...

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите..

публикувано на 17.04.19 в 17:33