Протест в София срещу презастрояването на Черноморието

Снимка: архив

Стотина души шестваха от площад Народно събрание до Борисовата градина в протест срещу презастрояването на Черноморското крайбрежие.

С възгласи „Искаме природа, не искаме бетон!“ – с тези възгласи протестиращите блокираха за кратко кръстовището при Орлов мост. Те призоваха строежите върху дивите плажове да бъдат забранени, а всички устройствени планове и разрешителни за строеж, които застрашават биоразнообразието да бъдат анулирано.

„Трябва да се направи нещо, за да се защити природата. Хората, от които зависи застрояването работят в полза на бизнес интересите“, заяви един от протестиращите.

„Българинът все повече и повече се отвращава от родното Черноморие и презастрояването и това личи по потоците коли, които се отправят към гръцките плажове“, заяви една от недоволните.

Протестиращите са заявили, че подобни прояви ще продължат. 


Свързани новини

Грета Тунберг на протест с искане за мерки срещу климатичните промени.

Ученици в над 100 страни излязоха на стачка в защита на климата

От Южния Пасифик почти до Северния полярен кръг, ученици от цял свят излязоха днес на стачка в защита на климата, предаде АП, цитирана от БТА. Мобилизацията стана основно през социалните мрежи и днес десетки хиляди ученици от целия свят пропуснаха..

публикувано на 15.03.19 в 19:04