Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Демонстрантите в Белград ще бъдат обвинени за нанесените щети

Протестен марш срещу сръбския президент Александър Вучич в Белград.
Снимка: БТА

Горан Весич, заместник-кмет на Белград, заяви, че градските служби и държавните предприятия завършват списък с нанесените щети на инфраструктурата на града по време на последните безредици, за да бъде повдигнато обвинение против организаторите за компенсиране на щетите, които са нанесени на град Белград, съобщи Танюг, цитирана от БТА.

Весич каза, че задължение на град Белград е да поправи и изчисти всичко, което „тези хулигани са унищожили“. Той добави, че тъжбата няма никаква връзка с правото на гражданите да протестират, мирно и в съответствие със закона.

Хиляди демонстранти излязоха на протест пред президентския дворец в Белград в неделя, обвинявайки държавния глава Александър Вучич в авторитарно управление и узурпиране на медиите.

Акцията е поредна и бе организирана ден, след като привърженици на опозицията щурмуваха сградата на държавната телевизия. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Демонстрантите в Белград отидоха пред полицейското управление, Вучич напусна президентството

Група демонстранти, водени от лидерите на опозиционния Съюз за Сърбия, пристигнаха пред полицейското управление, в което са задържани петима участници за нахлуването снощи в държавната телевизия РТС, предаде БТА, цитирайки Танюг. Пред управлението са..

обновено на 17.03.19 в 18:34
ВИЖТЕ ОЩЕ

Певицата Глория е претърпяла ПТП в Кресненското дефиле

Певицата Глория е претърпяла ПТП в Кресненското дефиле на 23 април. Това сподели тя в профила си в социалните мрежи. "Неадекватен възрастен човек с пътнически празен бус се вряза в нас почти челно, навлизайки в нашето платно! Сами виждате, че,..

публикувано на 24.04.24 в 18:40
Симеон Караколев

Среща на премиера със земеделски производители

Решение на най-неотложните проблеми в сектор "Земеделие" обсъждат на среща в Министерския съвет служебният премиер Димитър Главчев, вицепремиерът и финансов министър Людмила Петкова, земеделският министър Георги Тахов и представители на земеделските..

публикувано на 24.04.24 в 18:28

Асен Василев няма да е в листата на ПП-ДБ за евровота

"Асен Василев няма да бъде в листата на "Продължаваме промяната - Демократична България" за европейските избори".  Така Василев отговори на въпрос дали ще бъде в националната листа или в тази за евровота, но не даде повече подробности.  ГЕРБ-СДС и..

публикувано на 24.04.24 в 18:20
Дмитрий Песков

Песков: Русия ще разшири "буферната зона" в Украйна, ако САЩ доставят на Киев ракети с по-голям обсег

Американският президент Джо Байдън трябва в близките часове да подпише указа за одобрената от Конгреса финансова помощ в размер на 95 милиарда долара, включваща средства за Украйна, Израел и Тайван. Киев отново изрази благодарност, а Москва заяви, че..

публикувано на 24.04.24 в 17:56

23 партии и 11 коалиции са подали документи за участие във вота 2 в 1

23 партии и 11 коалиции са подали документи за участие в предстоящите избори две в едно на 9 юни за народни представители и за членове на Европейския парламент, съобщиха от Централната избирателна комисия. Крайният срок за това изтече в 17 часа..

публикувано на 24.04.24 в 17:46
Имад Талхами

Имад Талхами: Иновациите възникват, когато има проблем, който трябва да бъде решен

Импакт фирмите не са филантропия, а инвестиране в проекти, с голям социален или екологически ефект. В университета на Тел Авив се проведе среща на ръководители точно на такива сдружения, които запознаха студентите по икономика със сравнително..

публикувано на 24.04.24 в 17:45

Фантомът на операта – как един неразбран гений промени света

1909-та. Годината, в която френският журналист и автор Гастон Льору започва да издава в ежедневник, част по част, готическия криминален роман, с леки нотки на романс, "Фантомът на операта" .  История за обезобразен музикант, архитект и..

публикувано на 24.04.24 в 17:39