Финансирането на дейности на военния полигон "Ново село" може да бъде ограничено

Снимка: БТА

Финансирането на дейности на военния полигон „Ново село“ може да бъде ограничено, става ясно от документ на Пентагона.

Едно от обясненията е, че средствата се пренасочват от американското военно министерство към строежа на стената по границата с Мексико.

САЩ имат намерение да изграждат склад за муниции за малко над пет милиона долара на "Ново село", но това може и да не се случи, ако плановете на президента Тръмп бъдат одобрени. Заради решението му да има стена с Мексико беше обявено дори военно положение в САЩ.

От началото на мандата американският президент настоява съюзниците да плащат за американските съоръжения на тяхна територия. У нас, освен  "Ново село" се ползват и военновъздушните бази "Граф Игнатиево" и "Безмер".

Според американският посланик Ерик Рубин за последните години инвестициите на САЩ в българската армия възлизат на над триста милиона долара. 50 милиона от тях са отишли за военновъздушните сили.

От 2015 година са били вложени 43 милиона долара в проекти в авиобаза "Граф Игнатиево" и "Ново село".

ВИЖТЕ ОЩЕ

Спецсъдът остави в ареста петима заподозрени за телефонни измами

Специализираният наказателен съд остави в ареста петимата заподозрени за телефонни измами, които бяха задържани в четвъртък в Горна Оряховица и София, съобщи Би Ти Ви. Според прокуратурата петимата са част от престъпна група, отговорна за измами за милиони лева през последните две години. Съдът отсъди, че има реална опасност да извършат нови..

публикувано на 21.04.19 в 20:07
Военни обезопасяват района около храма „Св. Антони“ в столицата Коломбо, в който избухна експлозия.

Осем души са арестувани след терористичните атаки в Шри Ланка

Осем души са арестувани във връзка с терористичните атаки в Шри Ланка, съобщиха местните власти. Всички арестувани са местни, но следователите не изключват участие на чужденци.   35-има чужденци са загинали при днешните терористични атаки в Шри Ланка, съобщава Франс прес. Сред тях 2-ма турци и 3-ма датчани, както и неуточнен брой американци,..

обновено на 21.04.19 в 19:37

Велопоход "Заедно" в подкрепа на хората с хемофилия се провежда в пет града в страната

За четвърта година у нас се провежда велопоход "Заедно" в подкрепа на хората с хемофилия. Социално-спортния велопоход "Заедно" в подкрепа на хората с хемофилия стартира във Варна под надслов "Движението е промяна". Инициативата е на Българската асоциация по хемофилия и се провежда едновременно в пет български града. Целта е да се даде гласност на..

публикувано на 21.04.19 в 18:04

ВАС отмени решението на Общинския съвет в Кюстендил за продажбата на известната "Чифте баня"

Върховният административен съд окончателно отмени решението на Общинския съвет-Кюстендил от февруари 2015 г. за продажбата на известната "Чифте баня" в центъра на града, постанови съдебен състав по делото. Така приключва продължилата повече от 4 години сага по продажбата на банята, която не е спирала да работи от пускането ѝ през 1913 г. Мотивът за..

публикувано на 21.04.19 в 17:35
Виолета Гиндева

Почина актрисата Виолета Гиндева

След кратко боледуване почина актрисата Виолета Гиндева, съобщават от Народния театър "Иван Вазов". Виолета Гиндева ще остане в сърцата на зригелите с десетки роли на сцените на Народния театър, театър "София" и театър "Сълза и смях". "Сватбите на Йоан Асен", "Черните ангели", "Иконостасът", "Демонът на империята" са само малка част от филмите, в..

публикувано на 21.04.19 в 17:21