Александър Владимиров: Цветанов и колело да си купи, веднага ще се окаже в центъра на вниманието

Снимка: БГНЕС

От вчера стана ясно, че въпросът бил не толкова дали ще се окаже законно, което най-вероятно ще се окаже, а дали е морално. Така коментира пред БНР казуса с апартамента на заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов Александър Владимиров от Института за дясна политика.

В предаването „Преди всички“ на програма „Хоризонт“ той заяви, че политиците ги съдят избирателите им.

„За съжаление нашето общество има търпимост към всякакви подобни казуси. Но когато дойде време за избори, хората не ги вълнува нито от коя партия, нито кой е политикът. А в нашето обществено съзнание дори битува това, че политиците по начало са лоши хора, които са обременени от непрекъснато желание да правят нещо нередно и в нашите очи те няма как да са невинни“, изтъкна Владимиров.

„След т.нар. скандал с 6-те апартамента на г-н Цветанов, които се оказа, че въобще не са шест и не са негови, той и колело да си купи, вероятно веднага ще насочи общественото мнение натам, защото темата е болезнена и чувствителна“, отбеляза анализаторът. И настоя, че не е негова работа да обсъжда имотния пазар в София.

„Не ми се струва скандално човек да замени два апартамента за един. По моя груба сметка цената излиза 1500 евро на квадратен метър“, каза той.

Всичко това ще окаже влияние върху публичния дебат в кампанията за евроизборите, смята Владимиров. Той допълни, че очевидно Румен Радев има вражда (с Цветанов – б.р.).

Понеже идват избори, тази тема ще се превърне от битова в изключително ключова в политическия дебат преди евровота и е много важно всички органи, които имат отношение към тази тема, по възможно най-бърз начин да направят оценка, анализ, разследване и бързо да излязат с резултати, коментира Александър Владимиров.

Целия разговор можете да чуете в звуковия файл.


Свързани новини

Президентът и Цветан Цветанов в задочен спор за апартаменти

Случаят с апартаментите далеч надхвърля параметрите на една имотна сделка и пряко рефлектира  върху доверието на политическата класа и върху държавността, каза в Кюстендил  президентът Румен Радев, попитан за новите придобивки на някои от..

обновено на 21.03.19 в 17:28
Волен Сидеров

Сидеров: Трябва да питам Цветанов как и аз да си купя евтин апартамент

Депутати коментираха за БНР казуса с придобития от председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов апартамент. Заместник-председателят на групата на ДПС Хамид Хамид подчерта, че в страната има институции, които проверяват имуществените..

публикувано на 21.03.19 в 11:57