По-важното от чуждестранния печат

Размерът и обхватът на въздействието, което ще има Брекзит без сделка, показва секретен документ на британския кабинет, разкрива в днешния си брой британският вестник "Гардиън".

В документа се отправя предупреждение, че след напускането на ЕС предстои "критична тримесечна фаза", по време на която може да се затруднят всички действия и цялата предварително планирана операция може да се обърка.

Секретният документ подробно представя планираните мерки при реализиране на Брекзит без сделка. В него изрично се подчертава, че всички правителствени институции ще трябва сами да се преборят с повечето проблеми, допълва "Гардиън".

Разгневени привърженици на Брекзит протестираха в петък по главните магистрали на цялата страна заради забавяне на британското напускане на Евросъюза, съобщава "Дейли експрес".

Китайският президент Си Дзинпин пристигна на тридневна официална визита в Италия. До президентския дворец той и съпругата му бяха съпроводени от кавалерийски ескорт - почест, която се отрежда в тази страна на кралски особи, пише вестник "Ню Йорк таймс".

ВИЖТЕ ОЩЕ
Ким Чен-ун

Ким Чен-ун ще посети Русия за среща с Путин

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун ще посети Русия в края на април за първата си среща с президента Владимир Путин, обяви днес Москва, предаде АФП. „По покана на Владимир Путин Ким Чен-ун ще посети Русия във втората половина на април“, се посочва в съобщение на сайта на Кремъл. Новината идва, след като КНДР обяви, че е тествала ново..

обновено на 18.04.19 в 18:21