Гърция предупреждава да не се купуват морски дарове без сертификат

Властите в Гърция предупреждават да не се купуват морски дарове без сертификати за контрол. Избягвайте стока със съмнително ниски цени и без официални документи, препоръчват от Съюза на потребителите.

В дните на Великденските пости в Гърция се увеличи търсенето и консумацията на морски дарове. Цените също се покачиха.

Властите информират за зачестили случаи на продажба на морски дарове без необходимия контрол от санитарните органи. Особен риск представлява консумацията на миди, скариди и октоподи без санитарен сертификат.

На пристанищата се извършват масови проверки. Спират също товарни автомобили, където откриват често некачествена стока, предназначена за пазара. Конфискуват всичко, което е без сертификат.

От Съюза на потребителите предупреждават да се пазарува само от официални търговски обекти, където стоката е проверена. Задължително е клиентът да поиска сертификат за годност преди покупката, съветват гръцките власти.

Всичко което се продава на съмнително ниска цена представлява риск ,съобщават медиите, които информират за внимание при покупки на калмари, миди, октоподи и скариди.

Лекарите предупреждават, че консумацията на негодни морски дарове може да има тежки последици.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор - син на принц Хари и Меган Маркъл.

Принц Хари и Меган Маркъл нарекоха сина си Арчи

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл обявиха днес, че новороденият им син ще се казва Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор, предаде Би Би Си. Съобщението дойде, след като двамата представиха на кралица Елизабет II и на съпруга ѝ принц Филип техния осми правнук. По-рано днес Хари и Меган Маркъл показаха на публиката своя син, който се..

обновено на 08.05.19 в 18:59