Гръцката опозиция чака отговори от властта за полети от Венецуела

Международното летище на Атина „Елевтериос Венизелос“

Политически скандал се разразява в Гърция с полети на самолети от Венецуела до гръцки летища.

Опозицията в Атина настоява за пълна информация по товара на тези полети и лицата, които са пътували в самолетите.

Гръцките медии разпространиха информация за поне 8 полета на правителствени самолети на Венецуела до гръцки летища. Според разследване на телевизия "Скай" до летището в Крит има извършени поне три полета, другите са Атина и Кавала .Вестник "Елевтерос типос"се позовава на информация от Венецуела, че в тези полети са пътували високопоставени служители от правителството на Мадуро.

Водещата опозиционна партия „Нова Демокрация“ настоява лично премиерът Ципрас да обясни в парламента в какви отношения се намира Атина с правителството на Мадуро.

Социалистите продължават критиката с това, че позицията на премиера Ципрас към Венецуела, както и разрешението да се използват гръцки летища за полети на правителствени венецуелски самолети с неизвестни лица на борда, компрометират Гърция като европейска страна.

Депутат от опозицията във Венецуела в интервю за гръцка медия изказа съмнение, че полетите може да пренасят незаконно злато.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор - син на принц Хари и Меган Маркъл.

Принц Хари и Меган Маркъл нарекоха сина си Арчи

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл обявиха днес, че новороденият им син ще се казва Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор, предаде Би Би Си. Съобщението дойде, след като двамата представиха на кралица Елизабет II и на съпруга ѝ принц Филип техния осми правнук. По-рано днес Хари и Меган Маркъл показаха на публиката своя син, който се..

обновено на 08.05.19 в 18:59