БЛС: Времето за протести не е сега, а когато се гласуват бюджетите

Д-р Иван Маджаров, председател на БЛС
Снимка: БГНЕС

Българският лекарски съюз (БЛС) не е срещу увеличаването на заплатите на здравните работници, но не подкрепя протестите им, тъй като възнагражденията са ниски в целия сектор. Времето за протести не е сега, а когато се гласуват бюджетите на здравното министерство и на Здравната каса. Това заяви днес при посещението си в Добрич председателят на БЛС Иван Маджаров.

Проблемът със заплащането на здравните работници в България е голям и той се задълбочава, но решаването му не може да стане чрез протести, категоричен е той.

„Протестите, когато се отнасят до заплащане в лечебни заведения, би трябвало да са под прозорците на управителя. Няма как да рекетираш всичките си колеги с това, че ще спреш да работиш пет дни и да очакваш, че заплатата ти в края на месеца ще бъде по-голяма“. 

Председателят на БЛС се обяви срещу ежегодното нарастване на разходите за лекарства за сметка на други сектори в здравеопазването:

„Трябва да се сложи спирачка пред ежегодното разрастване на разходите за лекарства, за да можем да осигурим средства за достойно заплащане на тези, които работят в България, които все още са тук“.

ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33