Свидетелят по делото "КТБ" Бисер Лазов: 300 милиона отидоха за ТВ 7

Основният свидетел по мегаделото КТБ Бисер Лазов (вдясно)

С медийните проекти на банкера Цветан Василев продължи разпитът на Бисер Лазов, който е основният прокурорски свидетел по делото за присвояването на близо 2,5 милиарда лева от фалиралата през 2014 година Корпоративна търговска банка. И в рамките на днешното съдебно заседание Лазов не успя да стигне до датата на затварянето на КТБ, затова и разпитът му ще продължи и през април.

Защото "медията е сила", през последните години преди фалита на банката, Цветан Василев активно инвестирал в медии, разказа Лазов. Чрез медии и конкретни журналисти пазел името на банката и своето, но и атакувал опоненти. 300 милиона лева отишли в несъществуващата вече ТВ 7. Около половин милион лева дал на специализираното издание "Банкеръ". Бисер Лазов спомена избрани имена на журналисти, наети срещу сериозни възнаграждения от Цветан Василев, като за някои от тях каза, че били за специални поръчки.

Макар все още да не е стигнал до 20 юни 2014 година, когато беше затворена КТБ, пред медиите той обясни, че среща с Цветан Василев три дни след това - във Виена, го сринала и той отива в прокуратурата, за да разкаже за "модела КТБ":

"Това е все едно да си представите Иисус да привлече апостолите си, те да вървят с него и когато стане напечено, той да не отиде на Кръста, да не извърви пътя, да обяснява, а отива някъде. Василев предаде всички хора, които работиха за него, като абдикира".

Лазов, който вчера охотно разказа за посещения на експремиера Иван Костов при Цветан Василев, днес категорично лаконично отрече да е виждал в кабинета му Делян Пеевски.

Свързани новини

Бисер Лазов - основният свидетел на прокуратурата по делото „КТБ“.

Бисер Лазов описа като "унизителни" отношенията между Цветан Василев и подчинените му

Втори ден продължава разпитът на основния свидетел по мегаделото „КТБ“ Бисер Лазов. Въпреки че той не е бил служител на банката, разказа пред Специализирания наказателен съд в детайли за отношенията и комуникацията между Цветан Василев и неговите..

публикувано на 27.03.19 в 12:21