Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Момчил Инджов: Таяни ще се опита да остави пакет "Мобилност" за следващия ЕП

Превозвачи от Източна Европа, включително от България, протестират пред Европейския парламент в Брюксел срещу проекта за пакет „Мобилност 1“
Снимка: ЕПА/БГНЕС

„Антонио Таяни вероятно ще се опита да остави пакет „Мобилност“ за следващия Европейски парламент. Така е най-логично, а и в това няма нищо фатално“. Това коментира пред БНР Момчил Инджов от Клуб Z с уговорката, че всичко по тази тема все пак е трудно предвидимо.

„Над 1000 поправки е трудно да бъдат преведени, качени и прочетени, затова е трудно да се предвиди какво ще се случи на 1-ви април с пакета „Мобилност“. Защо Антонио Таяни върна пакета в транспортната комисия – в нарушение в правилника на ЕП? Най-простият отговор е – очаква втори мандат. Освен това не иска да се кара с лидерите, иска да се покаже като спасител“, каза още Инджов в предаването „Нещо повече“.

На въпрос за видимото противопоставяне в транспортния бранш между страните от периферията и тези от центъра, Инджов отговори:

„Западните страни не са доволни от социалния дъмпинг в сектора, защото с нашите цени – със заплати в пъти по-ниска от тази на западния шофьор е вид нелоялна конкуренция. Европа е твърде малка. Аз се намирам в Брюксел, откъдето до София може да се стигне за ден и половина, с преспиване.

Интервюто с Момчил Инджов можете да чуете в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Борисов за пакета "Мобилност": Продължаваме да печелим малки битки

„Макар и много трудно, продължаваме да печелим малки битки по пътя да защитим справедливостта“. Така премиерът Бойко Борисов коментира развоя на събитията в Страсбург по пакета „Мобилност“.  Борисов отбеляза, че вчера е провел разговори с много свои..

обновено на 27.03.19 в 11:13
Протестът в София

Превозвачи на протест в Страсбург и София срещу пакета "Мобилност"

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни върна пакета "Мобилност" в транспортната комисия поради направените над 1200 поправки в него и обяви, че той ще се гласува на следващата пленарна сесия на 3-ти и 4-ти април в Брюксел. Въпреки..

обновено на 27.03.19 в 15:20
ВИЖТЕ ОЩЕ

Да замълчиш, за да бъдеш чут... Росен Желязков вече не е председател на НС

Парламентът освободи предсрочно председателя на Народното събрание Росен Желязков.   Решението беше подкрепено от 129 народни представители от "Продължаваме промяната" - "Демократична България", " БСП за България", "Възраждане" и "Има такъв народ",..

публикувано на 25.04.24 в 12:55

Три смолянски села ще са с нарушено водоподаване заради авария

Поради авария на довеждащ водопровод до 17:00 часа ще бъде нарушено водоснабдяването на потребителите на смолянските села Търън, Подвис и Ровино. "Водоснабдяване и Канализация" ЕООД - Смолян се извинява за неудобството и благодари за разбирането. 

публикувано на 25.04.24 в 12:44

Миньори и енергетици блокираха движението в центъра на София

Миньори и енергетици, членове на КНСБ и КТ "Подкрепа", се събраха на протест пред сградите на Народното събрание и Министерския съвет. Те очакват Парламентът да гласува отлагане на либерализацията на тока с поне още три години. На място..

публикувано на 25.04.24 в 12:38

Половината 13-годишни младежи на Острова са употребявали алкохол

Една трета от 11-годишните и повече от половината от 13-годишните в Обединеното кралство са употребявали алкохол, което я поставя на челно място от 44 държави, изследвани в доклад на световни здравни експерти. Притеснителен факт е, че момичетата са..

публикувано на 25.04.24 в 12:30

Изчезват флората и фауната в местността "Рупите"

Птиците, влечугите и уникалните лековити водорасли в местността "Рупите", които ѝ даваха статут на защитена зона, изчезват. За това алармира пред БНР дългогодишният орнитолог и природолюбител Димитър Кантарджиев, който заради изследователската си..

публикувано на 25.04.24 в 12:12
Президентът на Украйна Володомир Зеленски

Зеленски: Украйна ще положи усилия да компенсира закъснението на американската помощ

Президентът на Володимир Зеленски каза, че Украйна ще направи всичко възможно, за да компенсира шестмесечното закъснение на новия пакет американска помощ в размер на 61 милиарда долара. Зеленски заяви това, след като американският държавен..

публикувано на 25.04.24 в 12:06
Съпредседателят на парламентарната група на ПП-ДБ Кирил Петков

Кирил Петков отговори: ГЕРБ ще трябва да се отърват от зависимостта си към ДПС

В кулоарите на парламента съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков отговори на обвиненията, дошли от ГЕРБ-СДС и ДПС.  "Първо искам да поздравя колегите от "Възраждане", колегите от ПП-ДБ и БСП за новата коалиция, заедно с ИТН. Те ме улесняват много,..

публикувано на 25.04.24 в 12:02