За 2018 година

От 13 хиляди жалби при омбудсмана най-много са срещу монополите

Увеличават се жалбите на гражданите срещу свръхзастрояване, отчете Манолова

Мая Манолова
Снимка: БГНЕС

Най-много са гражданските жалби до омбудсмана срещу топлофикации, ВиК-дружества, фирми за бързи кредити и частни съдебни изпълнители. Това отчете пред журналисти в парламента омбудсманът Мая Манолова, която представи данни от годишния доклад на институцията за 2018 г.

Жалбите на гражданите срещу свръхзастрояване са се увеличили, оповести още Манолова.

Оплакванията срещу високото строителство и застрояване на зелените площи стават все повече, подчерта омбудсманът и съобщи, че само за миналата година институцията работила по четири жалби на граждани срещу високо строителство в София, като една от сградите е 34-етажната „Златен век“ и от институцията са поискали пълна проверка от Столична община и ДНСК.

„При проверката не са установени нарушения по отношение законосъобразността на издадените строителни книжа“, каза тя.

Близо 13 хиляди са постъпилите жалби при омбудсмана и най-много са срещу монополите, съобщи Манолова.

„На второ място са жалбите по повод социални и трудови права на граждани, на трето място са жалбите, свързани с правото на собственост и екологични проблеми“ допълни тя.


ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33