Гърция разследва необслужвани заеми от две партии за 400 млн. евро

Консервативната партия „Нова Демокрация“ и социалистическата ПАСОК се редуваха във властта десетилетия наред.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Специализираната прокуратура в Атина започва разследване за необслужвани банкови заеми от две гръцки партии. Общата сума надхвърля 400 милиона евро

Обвинения за необслужени кредити в особено големи размери отправи специализираната прокуратура в Атина към централите на партиите „Нова Демокрация“ и ПАСОК.

Всяка една от тези политически сили в периода до 2011 г. е получила кредити, които надхвърлят 200 милиона евро. Общо 115 са лицата с обвинения.

Сред тях са лидери на партиите, финансови ръководители, а също и директори на четири гръцки банки, отпуснали заемите.

От управляващата СИРИЗА запитаха „кога и как партиите ще върнат откраднатите пари на гръцките граждани“. Информирахме прокуратурата, съобщават от управляващата партия, за да прекратим всеки опит за опрощаване на тези пари.

Социалистите и консерваторите побързаха да обвинят премиера Алексис Ципрас, че въздейства върху прокуратурата с цел да повлияе върху резултатите на предстоящите избори.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор - син на принц Хари и Меган Маркъл.

Принц Хари и Меган Маркъл нарекоха сина си Арчи

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл обявиха днес, че новороденият им син ще се казва Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор, предаде Би Би Си. Съобщението дойде, след като двамата представиха на кралица Елизабет II и на съпруга ѝ принц Филип техния осми правнук. По-рано днес Хари и Меган Маркъл показаха на публиката своя син, който се..

обновено на 08.05.19 в 18:59