Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Богдан Дину обжалва загубата си от Кубрат Пулев

Кубрат Пулев
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Румънският боксьор Богдан Дину обжалва загубата си от Кубрат Пулев пред Калифорнийска атлетическа комисия.

Причината е случилото се в седмия рунд, в който след два нокдауна дойде и нокаутът. Жалбата на Дину е заради нечистия удар, който получи в гърба, след първия нокдаун.

Тогава имаше вариант Дину да обяви, че не е в състояние да продължи и Пулев да бъде дисквалифициран заради непозволения удар. Съдията на ринга Раул Кайс-младши даде пет минути за възстановяване на Дину, както и наказателна точка на Пулев, но решението му бе, че ударът е бил неумишлен. Така той обяви на съдиите на масата, че ако Дину не може да продължи, то ще бъде взет резултатът по точки до този момент.

Именно в този момент румънецът изведнъж се съвзе и продължи двубоя, който Кобрата приключи малко след това.

Сега обаче румънецът и неговият екип са взели решение да опитат да използват ситуацията, за да обжалват крайния резултат в мача. "След двубоя седнах с Дину и неговия екип и се свързахме с калифорнийската комисия, официално внесохме жалба и изискахме изслушване пред комисията на Калифорния", обяви промоутърът на Дину Грег Коен, цитиран от "Дневник".

Изпълнителният директор на комисията Анди Фостър потвърди, че жалбата ще бъде разглеждана на следващото заседание, което е насрочено за средата на май. На него ще бъде разискан и друг въпрос, свързан с Пулев - скандалът с Джени Суши. Заради него българинът ще трябва да говори пред комисията.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Кубрат Пулев

Кубрат Пулев не е нарушил нищо с целувката, смята боксов анализатор

Какво ще се случи с боксьора Кубрат Пулев, който целуна репортерката Джени Суши след като нокаутира румънеца Дину в Санта Меса, Калифорния? “Най-интересното е фактически, че неговата победа и най-ценното, което стана в САЩ, по-малко се споменава,..

публикувано на 29.03.19 в 17:42
Кубрат Пулев

Прекратиха временно лиценза на Кубрат Пулев в Калифорния

Боксовият лиценз на Кубрат Пулев за американския щат Калифорния е прекратен поне временно. На пресконференция адвокатът Глория Олред, която пое случая с целунатата от Кобрата репортерка Джени Суши, се закани именно за такава мярка и властите вече го..

публикувано на 29.03.19 в 09:26

Кубрат Пулев обясни защо е целунал репортерка след победата си (видео)

Българският боксьор Кубрат Пулев заяви, че е приятел с репортерката Дженифър Равало и затова я е целунал след интервюто, която тя взе от него след победата на Кобрата над румънеца Богдан Дину. Вчера в интернет пространството бе разпространено..

публикувано на 26.03.19 в 11:29
Кубрат Пулев

Кубрат Пулев готов да се бие за световната титла

"Готов съм да се бия за световната титла в тежка категория по бокс за професионалисти". Това заяви Кубрат Пулев след победата си с нокаут над румънеца Богдан Дину. Кобрата прати съперника си на пода в седмия рунд и така стигна до 27-ата победа в..

публикувано на 24.03.19 в 07:25
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ювентус  стигна до финала за Купата на Италия

Ювентус стигна до финала за Купата на Италия по футбол

Ювентус е първият финалист в турнира за Купата на Италия. Торинци се добраха до мача за трофея, макар да загубиха реванша срещу Лацио с 1:2. Те обаче бяха спечелили първата среща с 2:0 и така с общ резултат 3:2 продължават напред.  Гостите на "Олимпико"..

публикувано на 24.04.24 в 06:21
Арсенал победи Челси с 5:0

Арсенал с 5 гола срещу Челси в Англия

Арсенал изигра изумителен двубой срещу Челси на “Емиратс” и прегази градския си съперник с 5:0 в отложен мач от 29-ия кръг на Висшата лига. По този начин тимът на Микел Артета дръпна на върха с три точки пред Ливърпул и на четири пред Манчестър Сити,..

публикувано на 24.04.24 в 06:14
Белослава Кръстева

Белослава Кръстева е на половин точка от върха на ЕП по шахмат

Белослава Кръстева постигна четвърта победа на европейското индивидуално първенство по класически шахмат за жени, което се провежда на остров Родос в Гърция. В петия кръг българката постигна впечатляващ успех с черните фигури на силната полякиня Оливия..

публикувано на 24.04.24 в 06:06
Спартак победи Черноморец в Плевен

Спартак (Пл) надви Черноморец, Рилски спортист и Левски с победи в края на редовния сезон в НБЛ

Тимът на Спартак (Плевен) надделя над носителя на Купата на България Черноморец с 81:76 (23:15, 14:24, 20:17, 24:20) като домакин в мач от 32-ия, последен кръг от редовния сезон (първа шестица) в Националната баскетболна лига (НБЛ) за мъже. Плевечани..

публикувано на 23.04.24 в 21:26
ВК Левски София

Волейболистите на Левски са на победа от титлата след втори успех срещу ЦСКА

Отборът на Левски е само на победа от това да сложи край на 15-годишната си суша без титла в мъжкото волейболно първенство. Във втория мач от финалната серия Левски спечели с 3:1 (25:20, 30:28, 19:25, 25:22) гейма като гост на ЦСКА и поведе с 2:0 победи...

публикувано на 23.04.24 в 21:16
Белослава Кръстева

Четири победи и две ремита за българките на Европейското по шахмат

Четири победи и две ремита постигнаха българските шахматистки на Европейското първенство на гръцкия остров Родос. Белослава Кръстева победи с черните фигури полякинята Оливия Киолбаса и с 4 точки е най-напред от нашите състезателки след петия кръг...

публикувано на 23.04.24 в 20:20
Венелина Поптолева (вдясно) си осигури медал от европейското първенство по бокс за жени

Поптолева, Каменова и Мехмедова също са медалистки на ЕП по бокс (обновено)

Венелина Поптолева, Светлана Каменова и Аслъхан Мехмедова продължиха отличната серия на българските момичета на европейското първенство по бокс в Белград. Под наставленията на Борислав Георгиев и Роман Цветков те се класираха за полуфиналите в категориите..

обновено на 23.04.24 в 20:05