Манолова: Българските евродепутати да подкрепят премахването на двойния стандарт при храните в ЕС

У нас темата за двойния стандарт при храните бе поставена още през 2017 година от Мая Манолова с редица инициативи
Снимка: www.ombudsman.bg

Омбудсманът Мая Манолова настоява всички български евродепутати да подкрепят премахването на двойния стандарт при храните в Европейския съюз, като на 16 април в пленарна зала гласуват тяхната забрана, съобщават от институцията на омбудсмана.

„Голям успех за България! Показахме, че можем, когато сме заедно зад справедлива кауза. Нека да няма и нови прецеденти и всички 17 български представители в ЕП да гласуват и дадат ясен знак, че до последно трябва да отстояват интересите на българските граждани“, коментира Манолова в позиция, изпратена до медиите. 

Днес стана ясно, че Европейският парламент и Съветът са постигнали предварителното споразумение за засилено и по-добро прилагане на законодателството за защита на потребителите.

Комисарят по правосъдие, потребители и равнопоставеност между половете Вера Йоурова обяви, че благодарение на Новия търговски механизъм за потребителите дните на двойните стандарти в единния пазар са преброени.

Потребителите вече не би следвало да бъдат заблуждавани от различни продукти, представяни като еднакви – те ще знаят какво и от кого купуват. На търговците, които продължават да мамят, ще бъдат наложени големи санкции.

У нас темата за двойния стандарт при храните бе поставена още през 2017 година от Мая Манолова с редица инициативи. Есента на същата година общественият посредник изпрати петиция до Европарламента. Целта беше спиране на производството и разпространението на храни от една и съща марка, но с различни съставки и качество в страните членки.

ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33