Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валери Симеонов: Със свикването на КСНС президентът се намесва в политически игри

Валери Симеонов
Снимка: БТА

Президентът Румен Радев се намесва в политическите игри, като свиква Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) за борбата с корупцията по високите етажи на властта. Това каза лидерът НФСБ и съпредседател на „Обединени патриоти“ Валери Симеонов.

„Считам, че президентът прекалено дълбоко нагази в политическата кал. Можеше да запази рейтинга си, но явно има някакви други цели. Негово право, негова работа, не бих желал да го коментирам“.

Според Валери Симеонов шефът на антикорупционната комисия Пламен Георгиев трябва да се оттегли от поста заради неяснотите около имотното му състояние:

„Колко ще говорим за председателя на КПКОНПИ? Нека да се установи там какви нарушения има, има ли нарушения. Има там някакъв спор дали тази тераса била негова, или не била негова. Отговорих ви, аз ако бях, щях да се оттегля, за да не преча на следствието, но не съм Георгиев и не мога да говоря от негово име“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Радев свиква КСНС заради корупцията по високите етажи на властта

Президентът Румен Радев свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) идния понеделник. То ще бъде посветено на борбата с корупцията по високите етажи на властта и необходимите мерки в тази сфера. Държавният глава..

публикувано на 03.04.19 в 11:54
ВИЖТЕ ОЩЕ
Гордана Силяновска-Давкова

Кандидатът на ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур от президентския вот в Северна Македония

Кандидатът на ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска-Давкова води убедително на първи тур от президентските избори в Северна Македония, съобщи БГНЕС. Данните на Държавната избирателна комисия /ДИК/ при 63% преброяване на гласовете :  За Гордана..

публикувано на 24.04.24 в 22:55

Радев удостои с Почетния знак на президента участниците в "Еверест 84"

Държавният глава Румен Радев участва днес в Централния военен клуб в официалното отбелязване на 40-годишнината от първата българска експедиция за изкачване на връх Еверест. Събитието се провежда под патронажа на президента. Това съобщиха от..

публикувано на 24.04.24 в 22:51

Ивет Лалова роди момче

" Добре дошъл на този свят Тиаго Колио 🤍 Благодарим ти, че избра нас за свои родители. Толкова сме влюбени в теб и сърцата ни са пълни!", написа легендата на българската лека атлетика Ивет Лалова в профила си в социалните мрежи.

публикувано на 24.04.24 в 22:33

Авиодиспечерите във Франция отмениха стачката, но трафикът в четвъртък остава парализиран

Очаква се утре във Франция въздушният трафик да бъде парализиран заради обявената стачка на авиодиспечерите, въпреки постигнато споразумение в последния момент. Няма връщане назад. Въздушният трафик на Франция ще бъде объркан през целия ден, въпреки..

публикувано на 24.04.24 в 22:29

Учители и персонал в Тенеси ще могат да носят оръжия в учебните заведения

Властите в американския щат Тенеси приеха законодателство, което ще позволи на учителите и училищния персонал да носят оръжия на територията на учебните заведения.  Мярката, която беше приета, година след като стрелец уби шестима души в училище в..

публикувано на 24.04.24 в 22:15
Министерство на иновациите и растежа

Красимир Якимов е новият заместник-министър на иновациите и растежа

Със заповед на министър-председателя Димитър Главчев на длъжността заместник-министър на иновациите и растежа е назначен Красимир Якимов. Това съобщиха от правителствената пресслужба. Красимир Якимов е юрист по образование. Завършил е "Международно..

публикувано на 24.04.24 в 21:54
Джо Байдън

Байдън подписа указа за финансова помощ за Украйна, Израел, Газа и Тайван

Американският президент Джо Байдън подписа указа за одобрената от Конгреса финансова помощ в размер на 95 милиарда долара, включваща средства за Украйна, Израел, Газа и Тайван. Байдън съобщи, че е одобрил първоначални доставки на оръжия за Украйна в..

публикувано на 24.04.24 в 21:08