АБВ: Някой да каже на Лозан Панов да си отива от ВКС

Снимка: БГНЕС

От извънпарламентарната партия АБВ настояват председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов и председателят на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев незабавното да се оттеглят от постовете си. Повод за изказването на лидера на партията Румен Петков е аферата с луксозните жилища, купени на ниски цени:

„Значи министър на правосъдието си подава оставката, а Лозан Панов доста по-евтино си е купил апартамент – си седи! Висшият съдебен съвет да вземе мерки! Някой да му каже на този човек да си отива! Вън! Такива хора нямат място в такива звена! Какво ще чакаме Европейската комисия да ни го каже, че ние ги не виждаме“.

Заради "Апартаментгейт" прокуратурата започва проверки срещу председателя на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев, председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов и заместник главния прокурор Борислав Сарафов

От тримата проверявани само Пламен Георгиев обяви, че излиза  в отпуск.

По-рано депутати от БСП заявиха, че ще внесат в НС подписка за отстраняване на Георгиев като председател на Антикорупционната комисия .

ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33