Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДФ "Земеделие" напомня, че селскостопанските субсидии трябва да се декларират пред НАП

Снимка: БГНЕС

До 30 април земеделците трябва да декларират в приходната агенция доходите си от субсидии и държавни помощи – припомнят от ДФ „Земеделие“. В рамките на данъчната кампания миналата година стана ясно, че повече от половината фермери, които са получили субсидии  за 2017 г., не са ги декларирали и не са платили данък върху тях.

Около 95 000 са регистрираните земеделски производители у нас. От справка на данъчните миналата година стана ясно, че 50 000 от тях са забравили да подадат данъчната си декларация, като така са укрили 120 милиона лева субсидии. Друга част от земеделците са подали данъчни декларации, но в тях са посочили по-малък доход от реално получения. От НАП започнаха информационна кампания с цел да напомнят, че всички субсидии подлежат на облагане. За тази година фермерите могат да направят справка за точния размер на получените субсидии през страницата на Фонд „Земеделие“. Тези, които нямат достъп до интернет, трябва да подадат искане за справка до областните дирекции на Фонда. Декларират се и приходите от продажба на селскостопанска продукция, напомнят експертите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пожар избухна в Старата фондова борса в Копенхаген

Пожар избухна в Старата фондова борса в Копенхаген - една от най-емблематичните сгради на датската столица, предаде Ройтерс. Огънят е погълнал заострения връх на кулата, който е се е срутил върху покрива. Няма данни за пострадали. На излъчени от медиите кадри се вижда как хора отнасят големи картини далеч от сградата, за да ги спасят от..

публикувано на 16.04.24 в 11:39
Маркус Пипер

Приближен на Урсула фон дер Лайен отказа назначение в ЕК

Германски депутат обяви в понеделник, че няма да поеме пост в Еврокомисията, след като заради назначението му председателката на институцията Урсула фон дер Лайен стана обект на критики на фона на стремежа си към втори мандат на поста. В края на януари Маркус Пипер, евродепутат от ЕНП, партията на Фон дер Лайен, бе номиниран за..

публикувано на 16.04.24 в 11:29
Петя Банкова

Отново отложиха мярката на бившата шефка на Митниците

Заради болен адвокат за втори път отложиха мерките за неотклонение на бившия директор на митниците Петя Банкова и хасковския бизнесмен Стефан Димитров.  Те остават в ареста поне до четвъртък, когато мерките им ще се гледат от друг съдебен състав. Става дума за адвоката на Банкова Аделина Натина, заради която беше отложено и първото разглеждане..

публикувано на 16.04.24 в 11:27

Оскверниха гроба на патриарх Неофит

Неизвестни лица са поругали и осквернили гроба на Български патриарх и Софийски митрополит Неофит, намиращ се под колонадата на столичния митрополитски храм "Св. Неделя".  Кръстът е изваден от гроба, част от него е счупена, мраморното надгробно ограждение също е повредено, съобщават от Св. Синод на БПЦ.  Органите на реда са уведомени за случая..

публикувано на 16.04.24 в 10:25

Силистренци ще гледат премиерно нова интерпретация на "Криворазбраната цивилизация"

Добре познатия сюжет на пиесата "Криворазбраната цивилизация" силистренци ще имат възможност да гледат тази вечер от 19:00 часа на сцената на Драматично-кукления театър, но поднесен в стила на театралната клоунада. Въпреки това, посланието на спектакъла остава същото, а именно, че приемайки новите неща, не трябва да загърбваме род и родина...

публикувано на 16.04.24 в 10:18
Протест на журналисти в Атина, май 2016 г.

Гърция: Денонощие без новинарски емисии, журналистите искат скок на заплатите

Работещите във всички гръцки медии участват в 24-часова стачка, като част от призива на синдикатите за протести. Журналистите стачкуват днес, за да излъчват утре протестните демонстрации в страната. Всички медии прекратиха излъчването на новинарски емисии за 24 часа в знак на подкрепа към синдикатите и техните искания за стачката утре...

публикувано на 16.04.24 в 10:04

Селски кметове от Кюстендилско - със собствен бюджет

Кметовете на села в община Кюстендил вече имат собствен бюджет - по 6 хил. лева за по-големите, и по 3 хил. лева - за по-малките населени места, както и  карти за безплатно гориво и за безплатно пътуване с междуградския и градския траспорт. Това обяви кметът на Общината инж.Огнян Атанасов, като припомни, че това е бил неговия ангажимент при..

публикувано на 16.04.24 в 09:54