Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Салах с 50 гола във Висшата лига

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нападателят на Ливърпул Мохамед Салах не скри, че е много радостен от отбелязването на 50-ия си гол с екипа на Ливърпул в Премиършип. Египтянинът отбеляза много важно попадение в двубоя срещу Саутхемптън снощи, благодарение на което "червените" си тръгнаха с три точки от "Сейнт Мерис".

Салах също така се разписа след близо два месеца голова суша. Нападателят покори границата от 50 гола в 69 мача, като повече резултатност са демонстрирали само Алън Шиърър за Блекбърн (66 мача) и Рууд ван Нистелрой за Манчестър Юнайтед (68).

След мача Салах сподели, че се радва от обновяването на клубния рекорд, но е в пъти по-радостен от спечеления мач в Саутхемптън.

"Това е 50-ият ми гол за Ливърпул в Премиършип, така че той е нещо особено. Много съм радостен и горд, най-накрая да вкарам след девет мача без голове, но по-важното е, че отборът спечели три точки. Аз съм нападател и трябва да бележа колкото може по-често. В този момент реших да стрелям и се получи", заяви Салах. В следващия кръг неговият тим посреща Челси на 14 април.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Почетната стълбичка при жените

Първият тим на Илиана с титлата на отборното първенство при грациите

Първият обор на Илиана в състав: Стилияна Николова, Ева Брезалиева и Дара Стоянова спечели Държавното отборно първенство по художествена гимнастика във възраст "жени" с актив от 270.500 точки.  На втора позиция в зала "София" се нареди първият отбор на Левски-Триадица в състав: Боряна Калейн, Жана Пенчева и Алина Коломиец със сбор от 238.708 т...

публикувано на 29.03.24 в 21:35
ВК Левски

Волейболистите на Левски отстраниха Пирин и са полуфиналисти

Волейболистите на Левски София са последният полуфиналист в първенството при мъжете, след като надиграха в своята зала Пирин (Разлог) с 3:0 (25:21, 25:14, 25:18)   в третия четвъртфинален сблъсък помежду им.  Така "сините" спечелиха серията с 2:1 успеха.  В следващия етап те ще срещнат Нефтохимик 2010 (Бургас), който отстрани Берое 2016 (Стара..

публикувано на 29.03.24 в 21:28
Левски - Славия

Левски изкова труден успех срещу Славия

Рикардиньо в 38-ата минута и Марин Петков в четвъртата минута от добавеното време донесоха с головете си трудна победа на Левски над 2:0 Славия в столичното дерби от 26-ия кръг на българската футболната Първа лига. Така "сините" се бетонираха на четвъртото място с 51 точки в класирането и не могат да бъдат изместени от Локомотив (Пловдив), който..

публикувано на 29.03.24 в 21:23
Кубрат Пулев и Ихор Шевадзуцкий

Шевадзуцкий е със 17,3 кг по-тежък от Кубрат Пулев, показа кантарът

Украинският боксьор Ихор Шевадзуцкий е със 17,3 килограма по-тежък от българина Кубрат Пулев. Това показа официалният кантар преди мача между двамата за интернационалната титла в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA), който ще се проведе в събота вечер в столичната зала "Арена София". След преминаването на кантара, който бе направен в..

публикувано на 29.03.24 в 19:28
Арда - Крумовград

Арда и Крумовград не излъчиха победител

Арда и Крумовград завършиха наравно 1:1 в регионалното дерби от 26-тия кръг на Първа лига. Чинонсо Офор откри за Арда с дебютния си гол за тима още в 5-ата минута, а Вячеслав Велев изравни в 29-ата минута за Крумовград. Ремито запази позициите на двата отбора в таблицата - с равни точки (36) делят 7-8-о място. Домакините от Кърджали поведоха още в 5-а..

публикувано на 29.03.24 в 18:40

Гимнастичките от първия отбор на София-спорт с отборна титла от ДП

Гимнастичките от първия обор на София - Спорт в състав - Дара Малинова, Алекса Рашева и Ида Стефанова спечелиха титлата от  дължавното отборно първенство във възраст девойки старша възраст. Възпитаничките на Кристина Шикерова триумфираха в надпреварата с актив от   232.800 точки.  На втора позиция се наредиха представителките от  първия отбор на..

публикувано на 29.03.24 в 15:56

Шампиони посрещнаха кандидат-студентите на НСА в Деня на отворените врати

Едни от най-емблематичните имена в българския спорт - Тереза Маринова, Йоана Илиева и Мария Оряшкова посрещнаха ученици и кандидат-студенти в Деня на отворените врати организиран от Национална спортна академия "Васил Левски".  Над 350 младежи и девойки  имаха възможността да научат лично от шампионките ни повече информация  за специалностите и начините на..

публикувано на 29.03.24 в 15:30