Боян Дуранкев е водачът на листата с кандидат-евродепутати на "Коалиция за България"

Снимка: БГНЕС

Боян Дуранкев е водачът на листата с кандидат-евродепутати на “Коалиция за България”, която включва АБВ и още шест партии. Това обяви лидерът на АБВ Румен Петков. Утре коалицията ще се регистрира за участие в изборите. Пълният състав на листата все още се обсъжда, но ще е ясен следващата седмица. 

Европейска минимална работна заплата, равна на половината от средната за целия Съюз, още през 2020 година, предлага водачът на листата на Коалиция за България Боян Дуранкев.

Дуранкев обеща през 2030 година да не сме най-бедната държава в Европейския съюз. "Коалиция за България" ще води отворена кампания, обърната към хората, категорични са от политическото обединение, а проф. Дуранкев се обърна към всеки един от присъстващите журналисти с предложение да ги запознае със своя асансьор, тераса и апартамент.

Лидерът на АБВ Румен Петков обясни, че сред потенциалните кандидати са мъже и жени от различни възрасти и с различни професии, но всички утвърдени имена в своята сфера. А на въпроса колко евродепутати очаква да има новата коалиция, Петков отговори: 

"Сега да играем на кило кръв и метър кожа, ние излизаме за 300 000 гласа, не мисля, че е много редно."

ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33