Мая Манолова участва в годишната конференция на европейските омбудсмани в Брюксел

Мая Манолова
Снимка: БГНЕС

Омбудсманът Мая Манолова и заместник-омбудсманът Диана Ковачева ще участват в годишната конференция на Европейската мрежа на омбудсманите, която ще се проведе днес и утре в Европейския парламент в Брюксел.

Форумът има ще даде оценка доколко са ефективни демократичните инструменти, чрез които гражданите на Европа могат да участват във формирането на политики и решения, които пряко ги засягат.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33