Проф. Боян Дуранкев: Марката “Коалиция за България“ не е на БСП

Проф. Боян Дуранкев
Снимка: БГНЕС

“Ние настина сме коалиция от 7 партии, които работят за България. Но не е "БСП за България", а е “Коалиция за България“, която също седи в ляво, даже доста по-вляво, отколкото самото БСП“, каза пред БНР проф. Боян Дуранкев относно внесените от БСП в ЦИК доказателства за собствеността на марката „Коалиция за България”. Той участва в предаването “12+3“ по повод неговото определяне за водач на листата на “Коалиция за България“.

"Тази листа на “великолепната седморка“, както я наричам “Коалиция за България“, съдържа 7 политически партии, които седят доста вляво от центъра, с които имаме повече от 10 години много приятелски и много сходни идеи, така че, бих казал, не беше някаква изненада да търсят и в мое лице да намерят личност, която отстоява тези идеи. Не бих казал, че си позволява някой от нас да открадне тази марка. Направих проверка, оказва се, че тази марка е на 3-ма от членовете, които са я регистрирали. Те са членове на нашата седморка в момента".

"(БСП – бел.ред.) са тръгнали да кандидатстват, но тя не е тяхна от доста години – те не са я подновили. Търсейки в патентното ведомство, се оказа, че тя е свободна и е държана от една от политическите партии, които са в седмицата", обясни още Дуранкев.

Той изрази съжаление, че спорим за марки, но не спорим за стратегия и за неща, които да променят живота на българските граждани.

Цялото интервю с проф. Боян Дуранкев може да чуете от звуковия файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33