Плевнелиев за вчерашния КСНС: Пропагандна акция, лишена от институционална култура и съдържание

Росен Плевнелиев
Снимка: БГНЕС

Росен Плевнелиев - президент на България в годините 2012-2017 г., нарече провелия се вчера Консултативен съвет за национална сигурност при държавния глава Румен Радев „пропагандна акция“.

Плевнелиев дори обвини Радев в популизъм и в преследване на лични политически облаги.

„Няма съмнение за никого вече в България за това, че президентът Радев действа като популист и като лидер на опозицията. Той гледа себе си и се прожектира пред българския народ, за да търси рейтинг и власт като различен човек. Президентът Радев цели да вземе властта в България. За мен е повече от ясно също така, че вчера ние се нагледахме на една пропагандна акция от най-висока степен на президента Радев, лишена от всякаква институционална култура и съдържание“, коментира той.

Темата на Консултативния съвет, посветена на борбата с корупцията по високите  етажи на властта, е била подходяща и е важна, смята Росен Плевнелиев, но не и да се използва за политическа конфронтация. По думите му трябва да има мащабни проверки не само на имоти, но и на всички активи.

„Нека да проверим колко предприятия се изкупиха от политици, в колко банки политици имаха участие, в топлоцентрали, в пристанища. Нека наистина като се каже „а“, да се каже и „б“. Трябва да погледнем и към общинските съветници, защото там също има много какво да се намери. За съжаление, президентът Радев стана вчера крещящ пример на подобно селективно, тясно егоистично и опозиционно отношение. А нека да погледнем малко и към така любимата на президента Радев Българска социалистическа партия“, каза Плевнелиев.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33