Синдикатите в "Дунарит" с писмо до Цацаров заради арест на работници

Снимка: БГНЕС

Синдикалните лидери на КНСБ и КТ "Подкрепа" в оръжейното предприятие "Дунарит" възразяват срещу неправомерното, според тях, 4-месечно задържане в Националното следствие на 5-има работници от предприятието.

Те са изпратили писмо до главния прокурор, към което е приложена и подписка от колектива в защита на задържаните. В отвореното писмо до Сотир Цацаров се обяснява, че повдигнатите обвинения на петимата за пране на пари са на базата на фалшифицирани касови ордери.

Работещите в "Дунарит" и друг път са изпращали отворени писма до държавни институции. В предишно писмо те обявиха, че обвиненията, арестите и репресиите са заради неуспешните досега опити да бъде присвоен заводът.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33