Проверяват имоти на дружество на Валери Симеонов

Той определи проверката на фирма СКАТ като "претоплена манджа"

| обновено на 10.04.19 в 19:08
Валери Симеонов
Снимка: БГНЕС

Върховната касационна прокуратура възложи на Антикорупционната комисия да провери сигнал за закупени имоти на занижени цени от дружеството СКАТ, управлявано от лидера на НФСБ Валери Симеонов, съобщиха от държавното обвинение.

Това става по сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров, свързан с имоти, закупени от фирмата "СКАТ" ООД на бившия вицепремиер и настоящ депутат. Сигналът до главния прокурор за 4-те имота на дружеството на Симеонов е подаден вчера.

Този път от държавното обвинение не уточняват кой е подателят на сигнала. 

Ще се проверяват три сделки, сключени от дружеството на Симеонов - според сигнала, на нереално ниски цени. През 2004 година - право на строеж на апартамент с площ 80 кв.м. в  „Слънчев бряг“ за 900 лева,  година по-късно - офис, пак там,  с площ 31 кв. м. за малко под 7 000 лева, и придобит през 2008 година от „СКАТ“ имот  - частна общинска собственост с площ 875 кв.м. за  851 000 лева. Последният  -  с решение на Общинския съвет в Бургас, чийто председател тогава е Валери Симеонов.

Заради него прокуратурата ще проверява и депутатите Валентин Касабов и Християн Митев - тогава длъжностни лица в Община Бургас. За този имот имало данни, че не се ползва за нуждите на партийната телевизия, а е построен жилищен блок.

Прокуратурата съобщава и за твърдения, че дружеството на Симеонов е закупило „База за отдих“ в община Златоград, която превърнало в хотел, а в него имало незаконни басейн и ресторант.

Със Симеонов и съпартийците му проверяваните по "Имотгейт" надхвърлиха десет. Тримата от днес са сред сигналоподателите срещу министъра на туризма Николина Ангелкова - за закупени имоти на занижени, според тях, цени.

"Претоплена манджа", така лидерът на НФСБ Валери Симеонов нарече проверката на имотни сделки на управляваната от него фирма СКАТ от периода, когато бе начело на Общинския съвет в Бургас.

Пред Би Ти Ви Симеонов поясни, че сделките са били проверявани многократно от НАП и други институции, без да е открито нищо нередно.


ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33