ВАС отмени решение на ЦИК по жалба на БСП срещу секретаря на РИК-Хасково

Снимка: pixabay.com

Състав на Върховния административен съд отмени решението на Централната избирателна комисия, с което е назначена Районна избирателна комисия - Хасково за изборите за Европейски парламент.

Това стана по жалба на БСП срещу секретаря на РИК, който е от ДПС, а не от БСП, втора политическа сила. Съдът счита за неоснователно искането, защото няма такова законово изискване, но намира нарушение в назначението на представител на Реформаторския блок.

От съда изпращат преписката на ЦИК за ново произнасяне, съдебното решение не подлежи на обжалване.

Районната избирателна комисия в Хасково вече проведе две заседания, на които бяха взети решения.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33