Протест в Добрич заради сеч на дърветата по централна улица в града

Изсичането на дърветата по централната улица „Св. св. Кирил и Методий“ в Добрич предизвика протест на граждани. Недоволството им е продиктувано от премахването на липите по тротоарите във връзка с извършването на пълна рехабилитация на улицата по проект на Община Добрич.

Според протестиращите граждани, зелените площи в Добрич намаляват всеки ден, а целта е да се запази титлата "Най-зелен град" и през 2019-а година. По думите им Община Добрич е трябвало да намери друг вариант за ремонт на тротоарите, без да се налага отсичането на дърветата:

"Почти всички улици в нашия град имат две части за преминаване на пешеходците. Навярно не е такъв проблем да минат на отсрещната страна на тротоара".

"Не мога да го приема това нещо. Те ще ни лишат от кислорода на града. Да направят тротоара, улицата, без да се отсекат дърветата".

Кметът на Добри Йордан Йорданов обясни, че ще бъдат премахнати 15 дървета по тротоарите, но ще бъдат засадени нови 20 в междублоковите пространства, където те няма да пречат на никого.