Мария Габриел: Предстои много работа по въвеждане на електронно правителство у нас

Мария Габриел
Снимка: БТА

Има позитивни неща, които бяха направени, за да може в България да заработи електронно правителство в обозримото бъдеще, заяви днес еврокомисарят по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел при посещението си в Стара Загора. Тя взе участие във форума „Киберсигурност и фалшиви новини“, организиран от Община Стара Загора.

Еврокомисарят по цифрова икономика и общество Мария Габриел заяви, че в последната година и половина страната ни е дала заявка за въвеждане на електронно правителство, но и че също така предстои още много работа. Тя добави, че като еврокомисар ще продължи да ускорява процеса, за да може това да се случи в близко бъдеще: „Надявам се да имам тази възможност като комисар също да продължавам да ускорявам ритъма. Това е, което показахме последната година и половина. България даде заявка, че скорост и качество могат да бъдат заедно. От тук нататък обаче има много отговорности. Това зависи от всеки един от нас да поставя високо темата в дневния ред, за да не я губим от поглед“.

Мария Габриел посочи два инструмента, които да засилят сигурността на бъдещо дигитално правителство. Това са приемането от всички страни-членки на Европейския съюз на регламента „Айдас“, в който са заложени високи стандарти за сигурност, както и максимално да бъде използвана европейската система за сертификация на продукти като публичната администрация и 5G.

ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33