Протестът в Габрово снощи премина в диалог с местната власт

Снимка: БГНЕС

Снощният протест в Габрово премина в диалог с местната власт. Жители на града, които излязоха на улицата, за да се противопоставят на агресията и неспазването на правилата, настояват за законодателни промени, за работещи институции и ефективен контрол.

На петия ден от протестите в Габрово шумните демонстрации стихнаха. Жители на града, които се включиха в митинга, настояват персонална отговорност да понесе прокурорът, който първоначално освободи от ареста извършителите на побоя над продавач в централен магазин. Именно този случай нагнети напрежението.

Снощи пред общинското ръководство протестиращите представиха исканията си, насочени както към местната, така и към държавната власт. Кметът Таня Христова ги прие с обещанието, че още днес ще бъдат поставени на среща с премиера и пред законодателя.

Участниците в демонстрациите искат равни права и задължения за всички  български граждани и ефективни институции и започват събирането на подписи в подкрепа.

ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33