Откриват Националния куклено-театрален фестивал „Михаил Лъкатник“ в Ямбол

видин куклен театър принцесата и свинарят
Снимка: ДКТ-Видин

В Ямбол се открива Националният куклено-театрален фестивал „Михаил Лъкатник“. Спектакли ще се играят, освен на театралните сцени и на открито. Фестивалът ще продължи до 19  април, като в конкурсната програма са включени 12 български постановки.

„Това са най-добрите спектакли за последните две години, селекционирани от театроведа Богдана Костуркова. Те представят донякъде лицето на съвременния куклен театър, изразните средства, творческите търсения“, поясни директорът на театъра Елена Дойчева.

Откриването на фестивала е днес в 17:30 часа, а веднага след това ще бъде награждаването на отличените постановки за драматургия в литературния конкурс „Михаил Лъкатник“, както и премиерата на сборника с наградени пиеси „Приказна фиеста“.

Голямата награда, пластиката „Играещия човек“, изработена от Георги Чапкънов, по традиция ще бъде връчена в последния ден на фестивала.


ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33