Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР създаде мултимедиен проект по повод 140-годишнината на Народното събрание

Българското национално радио събра в мултимедия звуковата панорама на парламентаризма. Депутатите ще получат като подарък калейдоскоп от картина, текст и звук на историята на българския парламентаризъм, достъпни чрез кюар код, а поводът е 140-годишнината от приемането на Търновската конституция от първото Учредително събрание. В мултимедията са гласовете, запазени в Златния фонд на БНР.

„Българското национално радио реши да създаде един продукт, мултимедиен, който да представи историята на Народното събрание от началото на века досега със звук и снимки, с гласовете на участниците в много от събитията. В тази мултимедия могат да се чуят гласовете на повечето от председателите на Народното събрание, на изявени политици. По този начин ние искаме да изкажем своята почит към институцията Народно събрание и да покажем, че Българското национално радио съхранява и пази звуковата памет на нацията“, заяви генералният директор на БНР Александър Велев.

Мултимедийният проект е достъпен на следния адрес в интернет: http://parliament140.bnr.bg



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Музеят „Възраждане и Учредително събрание“ във Велико Търново

КС с открито заседание за 140-годишнината от приемането на Търновската конституция

Велико Търново днес и утре е домакин на националните чествания за 140-ата годишнина от приемането на Търновската конституция. Тази вечер в музей „Възраждане и Учредително събрание“ тържествено открито заседание ще проведе Конституционният съд. В..

обновено на 15.04.19 в 09:50
ВИЖТЕ ОЩЕ

Спират парното в София в последния ден на месеца

"Топлофикация" - София съобщи, че заради рязкото затопляне започва поетапно изключване на отоплението от 31 март. Потребителите, които искат да ползват отопление, могат да подадат заявления в клиентските центрове на дружеството в столицата...

публикувано на 29.03.24 в 11:00
Юлиян Петров

Юлиян Петров: Таксата за второ явяване на матура трябва да е разумна. Как плащат частни уроци?

Мисля, че е нормално образователната институция да има тази автономност, която е свързана със закона и да може да налага такси за някои от професиите. Това мнение сподели Юлиян Петров, председател на конфедерация „Образование“ в КТ „Подкрепа“ в..

публикувано на 29.03.24 в 10:57
Снимката е илюстративна

Тест за въздушна опасност на 1 април в София

На 1 април от 11 часа ще се извърши тест на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване на населението при въздушна опасност на територията на Столична община. Тестът ще бъде за оповестяване при въздушна опасност...

публикувано на 29.03.24 в 10:54
Венко Сабрутев

ПП-ДБ с проект за парламентарна комисия за пътната карта на "Турски поток"

От ПП-ДБ обявиха, че днес са внесли в деловодството на парламента проект на решение за създаване на Временна комисия, която да изследва фактите и обстоятелствата около пътната карта за изграждане на "Турски поток". "Темата "Турски поток" беше..

публикувано на 29.03.24 в 10:18

Земетресение е усетено и в Девин

Земетресение с магнитуд 3.2 по скалата на Рихтер разлюля Девин, малко след 8.30 ч. Трусът е бил усетен хоризонтално и с бучене. Според данните на Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН, епицентърът е бил между Девин и..

публикувано на 29.03.24 в 10:07
Бойко Борисов

Борисов: Мераклии за премиери има и президентът е отговорен

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази увереност, че няма да се стигне до конституционна криза заради новата процедура по назначаване на служебно правителство от страна на президента. Той отказа да коментира друг казус  - следствие от..

публикувано на 29.03.24 в 09:54

Край на хартиените рецепти за антибиотици – противоречията обаче остават

Българският фармацевтичен съюз не смята, че трябва да има изключения и изписването на антибиотик да бъде възможно и на хартия . Това заяви пред БНР председателят му Димитър Маринов.  От 1 април отпада вариантът за предписване на антибиотик с..

публикувано на 29.03.24 в 09:52