Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Салах сметна какво е необходимо на Ливърпул за титлата

Мохамед Салах е сигурен, че Ливърпул ще спечели титлата.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Голмайсторът на Ливърпул Мохамед Салах обяви, че "червените" ще спечелят първата си титла в Англия от 29 години насам, ако спечелят оставащите им четири мача до края на сезона. 

В момента мърсисайдци имат преднина от две точки преди конкурента си за титлата Манчестър Сити, като "гражданите" са с мач по-малко и ако запишат пет победи до края, ще защитят шампионската си титла. Според Салах обаче Сити ще допусне поне една грешка и четири победи ще са достатъчни на Ливърпул.

"Според мен ще са достатъчни. Ние трябва да се концентрираме върху нашите мачове и да се надяваме Манчестър Сити да изгуби точки. Ние трябва да вкарваме и да не губим никакви точки", коментира египетският национал, който отбеляза страхотен гол за вчерашната победа над Челси с 2:0.

До края на сезона Ливърпул има домакинства на Хъдърсфийлд и Уулвс, както и гостувания на Кардиф и Нюкасъл. Програмата на Манчестър Сити е доста по-тежка, като тимът на Пеп Гуардиола има гостувания на Манчестър Юнайтед, Бърнли и Брайтън и домакинства на Тотнъм и Лестър Сити. 

Град Ливърпул ще запази минута мълчание в 15:06 часа (местно време)днес, за да отбележи 30 години от трагедията на стадион „Хилзбъро“ в Шефилд, когато 96 мъже, жени и деца намериха смъртта си по време на полуфинала за ФА Къп между "червените" и Нотингам.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Ливърпул - Челси 2:0

Ливърпул би Челси, отново е лидер

Красив гол на Мохамед Салах помогна на Ливърпул да победи с 2:0 у дома Челси в дербито на 34-ия кръг във Висшата лига.  Първата част от двубоя на "Анфийлд"премина при тактическо надлъгване и не предложи почти никакви интересни моменти пред двете врати.  В..

публикувано на 15.04.19 в 06:31
ВИЖТЕ ОЩЕ

Българските таекуондисти с още над 100 медала във втория ден на „Херея Оупън“

Още 104 отличия – 19 златни, 27 сребърни и 48 бронзови спечелиха българските състезатели от 15-то издание на международния турнир по олимпийско таекуондо „Херея Оупън“, който се проведе в столичната "Асикс Арена", София. При мъжете до титлите..

публикувано на 23.04.24 в 14:02

Монтана надви Берое и изравни серията във финала

Вицешампионът Монтана 2003 надигра за втори път шампиона Берое с 89:88 (28:17, 9:15, 27:26, 19:25, 6:5) след продължение като домакин в зала „Младост“ в Монтана в четвъртата среща от финалния плейоф в първенството на България по баскетбол за жени и..

публикувано на 22.04.24 в 20:40
 Арестуваха Фабио Канаваро е задържан заради неплатени данъци

Фабио Канаваро пое Удинезе

Удинезе, който е на 17-о място в класирането на Серия А, се раздели с треньора си Габриели Чофи в понеделник, съобщиха от клуба. Негов заместник ще бъде световния шампион от 2006 година Фабио Канаваро. "Удинезе съобщава, че освободи от..

публикувано на 22.04.24 в 18:52

Аслъхан Мехмедова се класира за четвъртфиналите на Европейското първенство

Българската боксьорка Аслъхан Мехмедова се класира на четвъртфинал на Европейското първенство и увеличи бройката на добрите резултати. Един полуфинал и още 11 достигнати четвъртфинала - такава е равносметката за България след приключване на първите..

публикувано на 22.04.24 в 18:50

Гимнастиците ни с подиум тренировка преди Европейското

Националният отбор по спортна гимнастика за мъже направи официална подиум тренировка преди началото на Европейското първенство в Римини (Италия).  "Подиумът мина добре. Състезателите направиха малки грешки, но се надявам да ги изчистим до началото..

публикувано на 22.04.24 в 18:45
Калина Бояджиева

Калина Бояджиева вдъхнови участниците в турнир по олимпийско таекуондо „Херея оупън“

Европейската шампионка за жени и за девойки Калина Бояджиева подкрепи състезателите в 15-ото издание на турнира по олимпийско таекуондо „Херея Оупън“.  Състезателката на клуб „Херея“ пропусна огромната възможност да спечели виза за Игрите в Париж, след..

публикувано на 22.04.24 в 12:56

Ремита и загуби за българките на европейското по шахмат

Надя Тончева и Белослава Кръстева допуснаха първи поражения на европейското индивидуално първенство по шахмат за жени в Родос, Гърция. Останалите националки направиха две партии реми и допуснаха още две загуби на континенталния шампионат. Тончева и..

публикувано на 22.04.24 в 06:43