П. Аврамова: Тол-системата ще бъде въведена, колкото и болезнена да е реформата за превозвачите

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова
Снимка: БГНЕС

Въвеждането на тол-системата ще бъде направено, колкото и болезнена да е тази реформа за превозвачите, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова в Ямбол.

Според министър Аврамова твърденията на превозвачите, че над 80 на сто от републиканските пътища ще станат платени не е вярно:

„От 20 000 километра републиканска пътна мрежа това, което е заложено към настоящ момент за включване към платена пътна такса е 10 800. Сами можете да пресметнете, че около 50%“.

Не отговаря на истината и пресмятането на суми за преминати километри, „тъй като ние все още не сме предали на превозвачите актуалната пътна карта с платени отсечки“. Свързаност между тол-системата и агенция "Митници" вече има. Предстои и свързване с МВР.

„Тестови период в реално време е заложен от 16 август“, подчерта Аврамова.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33