38-годишният Цветомир има нужда от помощ

38-годишният Цветомир Арсенов от София се обърна към „Хоризонт“ за помощ. Той страда от бъбречна недостатъчност и единственият шанс да живее пълноценно е трансплантация в Турция, но не може да осигури сам средствата за операцията.

Цветомир страда от хроничен нефритен синдром и е лекуван многократно в клиники по нефрология. След изчерпване на ефекта от патогенетичното лечение, проведено в началото на 2017 г., достига терминален стадий и е поставен на хемодиализа.

„Отидох на контролен преглед заради хипертонията. Видяха, че имам проблем с бъбреците. Пратиха ме в „Иван Рилски“. Направиха ми биопсия и се оказа, че имам бъбречна недостатъчност. За късмет попаднах, за жалост много късно, при професор Робева. Задържахме три години, докато стигна на хемодиализа, бях на вливания на медикаменти. Влизах на всеки 3 месеца. От година и 2-3 месеца съм на хемодиализа, защото лечението с медикамент изчерпа възможността, която да ми помогне. Не успяхме да постигнем ремисия. Започнах да търся варианти, за да живея по-пълноценно“, разказа Цветомир в предаването „Преди всички“ на БНР.

„Аз съм работещ човек, въпреки че съм на хемодиализа. Аз съм един от малкото, които работят, и съм човек, който не се предава… Търся вариант, с който мога се оправя, и знам, че ще се оправя. Затова се захванах с кампанията. След като я открих в Ди Ем Ес (платформа за онлайн дарения и изпращане на благотворителни есемеси в България) чрез приятели, се свързах с турска клиника в Истанбул. Подадох си документите, те ми казаха да направя изследвания за съвместимост с майка ми. Оказа се, че сме съвместими“, обясни Цветомир Арсенов. 

Той посочи, че събира пари чрез кампанията в платформата Ди Ем Ес понеже няма възможност да плати трансплантацията. Цената на операцията е 20 000 евро, но със следоперативното лечение, тъй като има нужда от кръвопреливания, трябва да се съберат около 25-27 хиляди евро. Цветомир каза, че събира 27 хиляди едро, тъй като, ако трансплантацията стане, но се наложи някаква интервенция, да може да я плати.

„До момента съм събрал 3000 евро, но съм поставил кутии на 12 места в София, три кутии в Англия. Оттам нататък е това, което съм разпространил във фейсбук страницата си“, каза той.

За да се изпрати дарителски SMS за Цветомир, трябва да се изпише DMS CVETOMIR и да се изпрати на номер 17 777 за всички мобилни оператори. Повече подробности на https://dmsbg.com/11655/dms-cvetomir-arsenov-38-god/

„Обръщам се към Вас със зов за помощ, ако може да ми помогнете да направя тази бъбречна трансплантация, защото съм изпаднал в невъзможност за първи път в живота си…, защото имам семейство, дъщеря на 10 години и искам да живея да си я отгледам“, каза Цветомир в ефира на „Хоризонт“.

„Ако остане някаква сума, каквато и да е, аз ще добавя някаква сума и ще даря на следващия… Предай нататък“, добави той.

ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33