"Еврохолд" е получил уверение от ЧЕЗ, че преговорите се водят само с българската компания

Финансовият холдинг "Еврохолд" е получил уверение от ЧЕЗ, че преговорите за придобиване на българските активи на дружеството се водят само с българската компания.

Вчера чешкото издание "Лидове новини" публикува информация, че от централата на ЧЕЗ в Прага са се отказали да водят преговори с другия потенциален купувач - "Индия пауър"

В края на миналата седмица от ЧЕЗ решиха да прекратят и договора си с "Инерком".

Засега единственият потенциален купувач остава "Еврохолд", който съобщава, че участва в процедурата самостоятелно и ще финансира сделката със собствени средства и с подкрепата на водещи западноевропейски банки.

Репортаж по темата можете да чуете в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

За първото тримесечие на 2019 г. Русия е най-големият купувач на злато в света

През първото тримесечие на 2019 г. Русия се е превърнала в най-големия купувач на злато в света. Централната банка на страна се е сдобила с над 55 тона от ценния метал, увеличавайки запасите до 2168 тона, съобщава ТАСС, като цитира данни на Световния съвет по златото. Русия започна усилено да инвестира в злато още през 2014 г., когато бяха..

публикувано на 23.05.19 в 16:47
Марош Шефчович

Еврокомисарят Марош Шефчович ще посети Русия за газови преговори

Еврокомисарят за енергийния съюз Марош Шефчович ще бъде на визита в Русия на 13 юни, където ще се срещне с министъра на енергетиката Александър Новак и негови колеги, съобщи говорителката на Европейската комисия Анка Падурару. Целта е да бъде подготвена следващата тристранна среща - ЕС, Русия и Украйна, посветена на дългосрочните доставки на газ...

публикувано на 23.05.19 в 16:42

Доц. Евгений Кандиларов: Американските санкции срещу „Хуавей“ ще имат обратен ефект

Поредният епизод в търговската война между САЩ и Китай са санкциите срещу телекомуникационния гигант „Хуавей“. Пред БНР доц. Евгений Кандиларов заяви, че е трудно да се прогнозира евентуална ескалация на търговския конфликт, тъй като и действията на американския президент Доналд Тръмп са трудно прогнозируеми. „Има здрава икономическа..

публикувано на 23.05.19 в 14:03

САЩ позволиха на Huawei временно и частично да възобнови своята дейност

Министерството на търговията на САЩ е издало 90-дневен временен генерален лиценз на китайската телекомуникационна компания Huawei, който възобновява правото й да обслужва мрежите и да обновява програмното обезпечение за нейните мобилни устройства, използвани в САЩ, предаде ТАСС. Съответното уведомление е представено на официалния сайт на министерството на..

публикувано на 21.05.19 в 01:52
Мигранти чакат специален влак за Дюселдорф на гарата в германския град Пасау

Германия е похарчила 23 милиарда евро за интеграция на бежанците през 2018 г.

Германия е похарчила миналата година рекордни 23 милиарда евро за интеграция на бежанците и за предотвратяване на миграцията към нейна територия, предаде Ройтерс като се позова на официален доклад на финансовото министерство в Берлин. Увеличението в сравнение с 2017 година е 11 процента, а документът ще бъде обсъден на днешното заседание на германското..

публикувано на 21.05.19 в 01:14