"Еврохолд" е получил уверение от ЧЕЗ, че преговорите се водят само с българската компания

Финансовият холдинг "Еврохолд" е получил уверение от ЧЕЗ, че преговорите за придобиване на българските активи на дружеството се водят само с българската компания.

Вчера чешкото издание "Лидове новини" публикува информация, че от централата на ЧЕЗ в Прага са се отказали да водят преговори с другия потенциален купувач - "Индия пауър"

В края на миналата седмица от ЧЕЗ решиха да прекратят и договора си с "Инерком".

Засега единственият потенциален купувач остава "Еврохолд", който съобщава, че участва в процедурата самостоятелно и ще финансира сделката със собствени средства и с подкрепата на водещи западноевропейски банки.

Репортаж по темата можете да чуете в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Атанас Марков: България е без реален шанс за инвестицията на "Фолксваген"

България няма реален шанс да спечели инвестицията на "Фолксваген" въпреки напрежението в Турция, прогнозира в интервю за предаването на "Хоризонт" - "Хора, пътища, автомобили" журналистът Атанас Марков, който от години се занимава с автомобилизъм. “Единствената причина, ако “Фолксваген“ избере България пред Турция, тя няма да бъде..

публикувано на 20.10.19 в 15:49
Американските войници, които се изтеглят от Северна Сирия, ще отидат в Западен Ирак, съобщи министърът на отбраната на САЩ Марк Еспър.

Американски военни се изтеглиха от най-голямата си база в Сирия

Американските военни се изтеглиха от ключова база в Северна Сирия, предаде БГНЕС. Според кореспондент на АФП около 70 бронирани военни автомобила на САЩ с оборудване, ескортирани от хеликоптери, са били забелязани да преминават край град Тал Тамр. Конвоят се е движел в източна посока. Базираният във Великобритания Сирийски център на..

публикувано на 20.10.19 в 15:22
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова посети новия диспечерски център, базиран в енергийното управление „Юг“.

Теменужка Петкова: Енергийната система на страната е подготвена за зимния период

Енергийната система на страната е стабилна и подготвена за зимния период, заяви в Пловдив министърът на енергетиката Теменужка Петкова. Тя посети новия диспечерски център, базиран в енергийното управление „Юг“. Министър Петкова подчерта, че вече са приключили проверките на трите електроразпределителни дружества и Електроенергийния системен..

публикувано на 20.10.19 в 15:20
Президентът на Сърбия Александър Вучич

Президентът на Сърбия се тревожи от възможна ескалация на конфликтите в региона

Сръбският президент Александър Вучич изрази тревогата си от евентуална дестабилизация и ескалация на конфликтите в региона и заяви, че страната му прави всичко възможно да не се стигне до това. Според него постигнатото преди седмица споразумение за сътрудничество в Нови Сад между Сърбия, Албания и Северна Македония е важна инициатива в..

публикувано на 20.10.19 в 14:08
Към Професионалната гимназия по механотехника и електротехника „М. В. Ломоносов“ има и автошкола.

Бизнесът дарява електромобил на професионално училище в Добрич

Стопанската камара в Добрич ще дари електромобил на Професионалната гимназия по механотехника и електротехника. Идеята на бизнеса е да се даде възможност на училището да открие паралелка за електрическа мобилност през следващата учебна 2020-2021 г. Председателят на бизнес организацията в Добрич Николай Радев сподели, че професионалното..

публикувано на 20.10.19 в 13:53
Проф. Пламен Панайотов в студиото на предаването „Неделя 150“ на програма „Хоризонт“

Проф. Пламен Панайотов: Здравеопазването ни е на високо европейско ниво

„Голяма чест е наградата на Българския лекарски съюз „Лекар на година“ . Това е признание не само за моята личност, но и за хората, които са ми повярвали, с които работим заедно. Моята работа е сложна и екипна и добрата координация между членовете в екипа е предпоставка за успех в работата ни“. Това сподели в предаването „Неделя 150“ проф...

публикувано на 20.10.19 в 13:21

Очаква се популистите да загубят гласове на парламентарните избори в Швейцария

В Швейцария днес се провеждат парламентарни избори, на които се очаква спад в гласовете за доминиращата популистка Швейцарска народна партия и засилване на подкрепата за Зелените. Отношенията с ЕС и мерките за борба с климатичните промени бяха основните акценти по време на предизборната кампания. От десетилетия в управлението на страната участват..

обновено на 20.10.19 в 13:20