Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Екрем Имамоглу
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед.

Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града.

Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли жалбата на Партията на справедливостта и развитието на президента Реджеп Ердоган мандатът да не бъде връчен до приключване на обжалването пред Висшия избирателен съвет в Анкара.

Междувременно и Партията на справедливостта и развитието и Партията на националистическото действие внесоха жалби по отношение резултатите в квартал „Малтепе“.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Напрежението в НС възникна на 1 юни след изказване на депутата Искрен Митев.

Порицание за депутатите Искрен Митев и Костадин Костадинов

Председателството на Народното събрание е наложило мярката "порицание" за депутатите Искрен Митев от "Продължаваме промяната" и Костадин Костадинов от "Възраждане" заради възникналото вчерашно напрежение в пленарната зала. Това обяви председателстващият парламента Кристиан Вигенин от БСП, който заяви, че се е запознал със стенограмата и..

публикувано на 02.06.22 в 09:18
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25