Костадин Костадинов: Управляващите ни всъщност са управлявани

В договора с Македония не беше решен най-важният въпрос - за езика

Костадин Костадинов
Снимка: БГНЕС
Разликата между политическа партия и организирана престъпна група е само в наименованието - това мнение изрази в интервю за "12+3" лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов.

 Според него "държавата прилича на бостан, в нашия случай - на обран бостан".

Костадинов смята, че "всички ние носим последствията от политическите решения, независимо дали се интересуваме от политика. Затова решихме да направим нашите предложения. България в момента не е държава, а подмандатна територия. Загубихме една трета от населението си".

Костадинов подчерта, че "няма пълно съвпадение между ЕС и Европа. В момента ЕС се превръща в нещо, което заплашва устоите на Европа с мултикултурализма, който беше превърнат в официална религия. Има много сериозни настроения срещу брюкселския елит. Ние, българите, сме най-старите европейци и създатели на европейската цивилизация. Не в географски, а в цивилизационен смисъл отвъд Капитан Андреево започва Азия. Имаме много богат исторически опит, но нито един от нашите управляващи няма самочувствието да говори пред хората, които на практика управляват ЕС. Нашите управляващи не се държат като хора начело на суверенна и равноправна страна. За бюрократите  в Брюксел се говори като за "началниците". Един ден децата ни ще ни питат дали не сме виждали какви хора ни управляват. Тези йесмени ни докараха до суровинен придатък на френско-германската ос".

Всички ние трябва да разберем, че управляващите не са управляващи, а управлявани, каза още Костадинов.
Според него в договора с Македония, вече Северна Македония, не е бил засегнат най-важният въпрос - за езика.

"Ако Македония влезе в ЕС, македонският ще стане официален език. Вместо да защитаваме националните си интереси от позицията на богатите и успешните, не правим и елементарни опити да използваме този престой в наша полза", каза още Костадин Костадинов.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.