Планира се протест пред КЕВР срещу поскъпването на тока

Снимка: БГНЕС

Граждани ще излязат на протест следващия вторник пред Комисията за енергийно и водно регулиране заради очакваното увеличение на цената на нощната енергия.

„Протестират от името на всички български граждани, които се намират под енергийния терор на чешката държавна компания ЧЕЗ, която, както ви е известно, изплаща пенсиите на чешките пенсионери“, поясни Велизар Енчев в качеството си на представител на граждански организации.

„В същото време очевидно за да се повишат пенсиите на чешките пенсионери, трябва да се намалят с този енергиен удар пенсиите на българските пенсионери и аз вярвам, че във вторник, от 11.00 часа на бул. „Дондуков“, пред Комисията за енергийно и водно регулиране, пенсионерите от българската столица като един ще застанат“, добави Енчев.

Депутатът от БСП Таско Ерменков коментира, че искането за увеличението на цената на нощната енергия е заради недалновидната политика на управляващите и натрупаните загуби от 200 милиона лева на НЕК и 30 милиона лева от американските централи. Той добави, че готвената сделка за продажбата на ЧЕЗ на „Еврохолд“ крие в себе си риск.

БСП продължава да настоява ЧЕЗ да бъде купено от държавата и да бъде въведена диференцирана ставка на цената на тока според потреблението.
ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33